Ingyenes és hasznos

2019.11.14. 18:00

Érdemes kipróbálni, milyen szolgáltatással bővült a Google Térkép

Hamarosan a magyar felhasználók számára is elérhető lesz a Térkép új funkciója, amely ötven idegen nyelven kimondja az általunk keresett helyiségnevet vagy címet külföldi utazásaink során.

Forrás: Shutterstock

Külföldön könnyen előfordulhat, hogy nehézségekbe ütközünk tájékozódás közben. Sokunknak ismerős lehet például az a szituáció, amikor a taxisofőrnek szeretnénk megadni az úticélunkat, vagy gyalogosoktól akarunk útbaigazítást kérni, de nem beszéljük a nyelvet.

Ezekre a helyzetekre nyújt segítséget mostantól a Google. Közelebb hozva egymáshoz a Google Fordítót és a Google Térképet,

izgalmas új fordító funkciót adott a Térképhez.

Ennek segítségével elkerülhetjük az ilyen, és ehhez hasonló stresszes helyzeteket, hiszen a telefonunk kimondja helyettünk a keresett úticél nevét a kért idegen nyelven.

Csak koppintsunk a Térképen a kiválasztott hely vagy úticél mellett található új kihangosító gombra, ami hangosan elmondja azt az adott nyelven. Ha pedig beszélgetni is szeretnénk, a Térkép egy lépésben átirányít minket a Google Fordító alkalmazásba.

Az úgynevezett text-to-speech technológia automatikusan felismeri a telefon nyelvi beállításait, és ez alapján meghatározza, hogy mely helyeken lehet szükségünk fordításra. Például, ha a telefonunkon alapbeállításként a magyar nyelvet használjuk, és egy Tokióban található helyre keresünk rá, a találat mellett látni fogjuk a kihangosító gombot is, amely valós idejű fordítást ad a keresett hely nevére.

Az új funkciót folyamatosan vezetik be novemberben. Jelenleg 50 nyelvet támogat, a későbbiekben pedig további nyelvekre is kiterjed majd. A Google Térkép letölthető a Play Áruházból és az App Store-ból.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!