Járvány alatt

2021.05.01. 06:00

Ha nem is hasít: jól megy a Twitter és az Amazon

Sorra a vártnál is kedvezőbb eredményekről jelentenek a tech óriásai.

Forrás: Shutterstock

A Twitter első negyedévi bevétele már felülmúlta az 1 milliárd dollárt.

A San Franciscó-i székhelyű vállalat a New York-i tőzsde csütörtöki kereskedésének a leállítása után azt közölte, hogy a március végével záródott három hónapban a bevételei éves összehasonlításban 28 százalékkal, 1 milliárd 40 millió dollárra emelkedtek. Elemzők minimálisan gyengébb adatra, 1 milliárd 30 millió dollárra számítottak.

A Twitter napi aktív használóinak a száma átlagosan 199 millió volt, 20 százalékkal több a tavalyi első negyedévinél.

Elemzők 200 millióval számoltak.

A felhasználók számát azért követik nagy figyelemmel a befektetők, mert a jövőbeni potenciális reklámbevételek fokmérőjének tekintik.

A Twitter 980 millió és 1,08 milliárd dollár közötti bevételre számít a folyó negyedévben, ez elmarad a szakértők várakozásának az átlagában szerepelt 1,06 milliárd dollártól.

Megugrott az Amazon negyedéves nyeresége: a New York-i tőzsdezárás után nyilvánosságra hozott gyorsjelentésében azt közölte, hogy az adózott eredménye több mint a háromszorosával, 8 milliárd 107 millió dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 2 milliárd 535 millió dollárról.

A seattle-i központú Amazon bevétele a tavalyi első negyedévi 75 milliárd 452 millió dollárhoz képest 44 százalékkal, 108 milliárd 518 millió dollárra nőtt. Árfolyamhatás nélkül számítva

a bevétel 41 százalékkal bővült.

Az Amazon ezzel már a második egymást követő negyedévet zárta 100 milliárd dollárt meghaladó bevétellel és a szakértők szerint ugyanez várható a folyó negyedévben is.

Elemzők az első negyedévre kisebb, 9,54 dolláros részvényarányos nyereségre és szerényebb, 104,51 milliárd dolláros bevételre számítottak.

Az Amazon bevétele Észak-Amerikában 40 százalékkal, 64 milliárd 366 millió dollárra, a világ más tájain együttesen 60 százalékkal nőtt, míg az Amazon Web Services (AWS), az Amazon által kínált biztonságos felhőszolgáltatás platform bevétele 32 százalékkal, 13 milliárd 503 millió dollárra bővült.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!