Tippek-trükkök

2019.09.16. 07:07

Használjuk tévé-távirányítónak az okostelefont!

Elveszett, tönkrement, lemerült az elem, vagy egyszerűen kényelmesebb lenne erre is a kezünk ügyében lévő androidos mobilt használni?

Hol a távirányító? A párna alatt, vagy beesett az ágy alá? Nem csak ebben az ismerős helyzetben jöhet jól, ha időben a mobilra letöltünk egy okos – azaz tanítható – távirányító programot. Néhány gyártó ugyan már előtelepítve kínálja a megoldást, de a többségnél nekünk kell gondoskodni róla – ingyen.

Nagyon sok letölthető app közül válogathatunk itt. Nem biztos, hogy a legelső szoftver, de valamelyik megoldást nyújt majd, s lényegében pótolja a távirányítót.

Android TV Remote Control

Kezdjük a korszerűbb tévékhez illeszkedő programokkal. Ha Android operációs rendszerrel rendelkező tévénk van, ez a távirányító könnyű és ismerős elrendezésű navigációt biztosít.

Az innen letölthető alkalmazás a helyi wifihálózaton vagy a Bluetoothon keresztül tud csatlakozni a tévéhez.

Ráadásul a droidosoknak felkínálja más, az azonos wifihálózaton található Android-eszközök vezérlését is. Támogatja a hangvezérlést: csak beszéljünk angolul a telefonba, és megkeresi, amit meg akarunk nézni.

Amazon Fire TV

Az ingyenes mobilalkalmazás iOS / Android / Fire OS rendszerű tévékhez egyszerűen kezelhető navigációt, billentyűzetet kínál.

Úgy működik, hogy lemásolja a gyári távirányító legfontosabb funkcióit: az érintőképernyőt navigációs kijelzővé alakítja, virtuális billentyűzettel és (nem feltétlen működő) hangutasítás-képességgel rendelkezik.

Universal TV Remote Control

Egyik kedvencünk, az Universal TV Remote Control használata leginkább a hagyományos, még nem okostévék tulajdonosainak ajánlott.

(Azért az okosokkal is működik, jól együtt játszik a Sony Bravia Android TV, az LG Smart TV, a Roku, a Google Chromecast, az Android TV és az Apple TV készülékekkel. A mobil tartalma is átküldhető az okostévére általa.)

Egyszerű és hatékony: több mint 300 különféle tévémárkának képes értelmezhető parancsokat küldeni, eddig 50 millióan töltötték le. A tévével való párosításához csak wifikapcsolatra van szükség.

TV (Samsung) Remote Control

Számos olyan alkalmazást is találunk a Google Play áruházban, amelyik kifejezetten valamelyik gyártó készülékéhez készült.

Ilyen például a TV (Samsung) Remote Control. Az app a helyi hálózaton és / vagy az infravörös porton (ha az Android mobilunk rendelkezik IR-porttal) kapcsolódik a Samsung televízióhoz.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!