Járvány

2020.05.01. 09:26

Hasznos segítséget nyújt a Digitális Szakképzési Tananyagtár

Segítségével az oktatók megoszthatják a diákjaikkal és a kollégáikkal a képzéseket támogató digitális tartalmakat. A portál egy helyen, könnyen kereshetően tesz elérhetővé tananyagokat, és egyre több gyakorló, értékelő feladatsort is.

Budapest, 2019. március 26. Illés Boglárka, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelõs helyettes államtitkára digitális védettségi tesztet tölt ki diákokkal az Új Nemzedék Központ és a Nemzeti Bûnmegelõzési Tanács közös rendezvényén a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolájában 2019. március 26-án. A középiskolában rajtolt a Digitális immunerõsítõ program. A roadshown bemutatják, mekkora károkat okozhat az internetes zaklatás, milyen könnyû feltörni egy hackernek egy Facebook profilt. A diákok kipróbálhatják magukat etikus hackerként, továbbá teszten mérhetik meg, mennyire erõs a digitális immunrendszerük, valamint játékos formában tapasztalhatják meg, milyen félrevezetõ lehet a hangulatjelekkel történõ kommunikáció, és többet tudhatnak meg a digitális védelmi lehetõségekrõl is. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára kifejtette: ez az online felület is azt a célt szolgálja, hogy – a mostani helyzetben, a járvány okozta nehézségek közepette is – versenyképes tudásra tehessenek szert a fiatalok.

„Újra kell indítani Magyarországot, a magyar gazdaságot, és az elkövetkező években is legalább annyira eredményesnek kell lennünk, mint az előző évtizedben. Ez minden magyar ember érdeke. Most nagyobb szükség van a jól képzett szakemberekre, mint valaha. Ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szakképzésben tanulóknak minél kevesebb problémával kelljen szembesülniük. Az alapvető célunk továbbra is változatlan: azt szeretnénk, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek” – fejtette ki Schanda Tamás.

A Digitális Szakképzési Tananyagtár a szakképzési tananyagok esetében az 50 fő feletti tanulói létszámmal működő ágazatok, szakképesítések, szakképesítés-ráépülések oktatását támogatja.

A közismereti tananyagtartalmak intézménytípusonként és tantárgyanként, a szakképzési tananyagtartalmak ágazatonként és szakképesítésenként, az egyes évfolyamok szerinti bontásban találhatóak meg az oldalon.

Struktúrájában illeszkedik a szakképzés szerkezetéhez, felületén a közismereti tananyagok esetében a szakközépiskolai és a szakgimnáziumi kerettantervekben központilag meghatározott, kötelező tantárgyak szerepelnek – ismertette az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!