Csak okosan

2021.09.19. 15:00

Így fogunk dolgozni és játszani a jövőben: Xiaomi Pad 5 és AIoT

Nemzetközi termékbemutatón mutatták be a Xiaomi Pad 5-öt, valamint számos AIoT terméket, amelyek tovább bővítik a Xiaomi okos otthon megoldásainak és viselhető eszközeinek kínálatát.

Forrás: Xiaomi

Az újonnan bemutatott AIoT termékek közé tartozik a Mi Smart Projector 2, a Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack) és a Mi Smart Band 6 NFC.

Ahogy beköszönt az „új normális” korszaka, egyre több fogyasztó alakítja át az otthonát úgy, hogy az megfeleljen azoknak az új elvárásoknak, amelyek segítenek a poszt-Covid érához való alkalmazkodásban, amelyben a szabad- és a munkaidő egyre inkább összemosódik. A négy új okos eszközzel a fogyasztók még kényelmesebbé tehetik az otthonaikat.

Xiaomi Pad 5

A tablet munkában és a tanteremben egyaránt jól használható, olyan prémium szolgáltatásokat kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználó a játékot is a lehető legkomolyabban játssza, a munkáját viszont okos funkciókkal könnyítse meg:

● A 13 megapixeles kamera segítségével bármilyen dokumentumot beszkennelhetünk és a kapott fájlt egyszerűen oszthatjuk meg munkatársainkkal vagy osztálytársainkkal. Az írás azért hat természetesen, mert a Xiaomi Smart Pennek1 mindössze 12,2 gramm a súlya, 4096 lg a nyomásérzékenysége és 240 Hz-es az érintésérzékelés sebessége. Olyan kényelmes funkciókkal is rendelkezik, mint a Smart Pen funkcióbillentyűk a gyors jegyzeteléshez, képernyőfotók készítéséhez, vagy a toll és a radír közötti egyszerű átváltás. Az 1080 pixel felbontású videók lejátszását is támogatja, 8 megapixeles elülső kamerájának köszönhetően pedig mindig készen áll a konferenciahívások fogadására.

● 11 hüvelykes WQHD+ 120Hz-es kijelzővel rendelkezik, amely a tartalmakat részletgazdag, lágyabb és természetesebb színeket mutató képekkel kelti életre.

● Magával ragadó akusztika: hangos négyes hangszóró gondoskodik a kiváló sztereó hangzásról. A Dolby Atmos formátumú tartalmainkat a Dolby Atmos audio teszi jól kivehetővé, valósághűvé, miközben a basszusok is szépen szólnak.

● 7 nm-es, nagy teljesítményű Qualcomm Snapdragon 860 processzorral látták el, melynek maximális órajele akár 2,96 GHz is lehet. És hogy a felhasználók mindig kapcsolatban maradjanak, a Xiaomi Pad 5 hosszabb akkumulátoros üzemidővel rendelkezik, köszönhetően a 8720mAh (typ) akkumulátorának.

Mi Smart Band 6 NFC

Még 2020 márciusában mutatta be a Xiaomi a Mi Smart Band 6-ot, amely SpO2 funkcióval rendelkezik, hogy képes legyen információkkal szolgálni a felhasználója egészségéről, például a légutak állapotáról, miközben átfogó képet ad az egészségünkről az állapotváltozásunkat nyomon követő funkciók segítségével, mint amilyen az alvás-, stressz szint- és légzésfigyelő. Ezek az általános fizikai és mentális egészségük fenntartásában segítik a felhasználókat.

A Xiaomi, a világ első számú okoskarkötő márkája2 a Mastercarddal működött együtt azért, hogy ismét fókuszba kerüljön a népszerű Mi Smart Band 6, amely ezúttal már az érintés nélküli fizetés funkcióval is rendelkezik. A teljes értékű NFC funkció hozzáadásával az új eszköz gyors, biztonságos és kényelmes fizetési módot kínál. A fizetés minden eddiginél egyszerűbbé vált, legyen szó a napi bevásárlásról, a tömegközlekedésről vagy akár csak egy kávé elfogyasztásáról a mindennapi rohanás közben.

A megújult Mi Smart Band 6 NFC funkciójához mostantól beépített Amazon Alexa is jár.

Mi Smart Projector 2

A projektornak 1920x1080 Full HD a felbontása és Dolby Audio hangrendszerrel rendelkezik.

Automatikusan korrigálja a dőlést és beállítja a fókuszt, gyorsan képes tökéletes négyzet alakú képet vetíteni. Emellett, a készülék hitelesített Android TV rendszeren fut, beépített Google Assistant3 rendszere van, így rengeteg szórakozást kínál a felhasználók okos otthonaiban, ráadásul hangutasításokkal is vezérelhető.

Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack)

Most jött ki a Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack) is, amely az egész ház intelligens eszközeinek működtetéséről képes gondoskodni. A készülék erős és akadozásmentes Dual-Band Wi-Fi 6 hálózati lefedettséget kínál akár 4000 négyzetméteren, és akár 254 eszköz csatlakoztatható hozzá5.

Függetlenül attól, hogy hány eszköz van csatlakoztatva és hány eszköz fut egyidejűleg, a készülék optimális hálózati hatékonyságot biztosít rövid késleltetési idő mellett, ami az 1024QAM modulációnak, valamint az OFDMA és a 2 x 2 MIMO technológiának köszönhető.

Az okos mesh rendszer támogatja az automatikus hálózatváltást is, hogy zökkenőmentes barangolást biztosítson, amikor a felhasználók különböző helyiségek között mozognak. Az eszköz még egy javító folyamatot is képes elindítani, hogy újraszervezze a hálózatot, amikor egy eszköz offline állapotba kerül, így a felhasználók folyamatosan kapcsolatban maradnak a Wi-Fi 6-tal.

Árak és elérhetőség

A Xiaomi Pad 5 két tárhely változatban – 6GB+128GB és 6GB+256GB -, és két színben – Cosmic Gray és Pearl White – lesz elérhető.

A 6GB+128GB-os változat ára 349 eurótól, a 6GB+256GB-os változaté pedig 399 eurótól indul.

A Mi Smartband 6 NFC ára 54.9 eurótól indul.

A Mi Smart Projector 2 Pro ára 599 eurótól indul.

A Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack) ára 149 eurótól indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!