Doom Eternal Speedrun

2020.06.20. 15:00

Indul a verseny a nyári online játékmaratonon

Júliusban a Kaspersky és a European Speedrunner Assembly (ESA) közösen rendezi meg az ESA kiemelt eseményének számító Break the Record Live verseny online változatát.

Forrás: Shutterstock

A rekordok megdöntését célzó eseményen ezúttal hét elit játékos verseng 14 órán át fej-fej mellett azért, hogy rekordidő alatt játssza végig a 2020-as év egyik legnépszerűbb új játékának számító Doom Eternalt.

A speedrun olyan versengés, amelynek lényege, hogy a játékosok a lehető legrövidebb idő alatt próbálnak meg végigvinni egy játékot (vagy bizonyos esetekben egy szintet). Az ilyen megmérettetések, amelyeken

a legtehetségesebbek csillanthatják meg a tudásukat, a világ minden tájáról vonzanak játékosokat,

méghozzá rengetegféle kategóriában: a Super Mario Worldhöz hasonló platformjátékoktól kezdve az olyan népszerű modern klasszikusokig, mint például a Call of Duty.

Bár a speedrun már több évtizedes múltra tekinthet vissza, a népszerűsége csak az utóbbi időben ugrott a magasba. Jelenleg évről évre kétszámjegyű növekedést produkál, ennek következtében pedig napjaink egyik leggyorsabban növekvő e-sportága lett. Az ESA által megrendezett események elősegítették a nemzetközi közönség kialakulását, továbbá hírnevet és elismerést hoztak azoknak a speedrunnereknek, akik éveket töltöttek tudásuk csiszolásával.

Az ESA július 24. és augusztus 2. között rendezi meg a csak online játszható és nézhető – Summer Online 2020 elnevezésű – eseményt, amellyel a svéd Alzheimer-alapítvány, az Alzheimerfonden számára kívánnak adományokat gyűjteni. Az egy héten át tartó speedrun-fesztivál fő eseményére, a Break the Record Live versenyre július 26-án kerül sor.

A selejtezők már a múlt héten elkezdődtek, a július 26-i versenyen pedig a selejtezők során leggyorsabbnak bizonyult hét versenyző vehet részt.

A Kaspersky és az ESA közötti együttműködés még májusban kezdődött, amikor a vállalat az ESA által szervezett, a koronavírus-járvány elleni küzdelmet célzó Corona Relief speedrun maraton ezüst fokozatú támogatója lett. A maratonnal a Save the Children jótékonysági szervezet koronavírus-járvány elleni küzdelméhez kívántak anyagi támogatást nyújtani. A május 28–31. között zajló eseményre mintegy egymillió néző volt kíváncsi, és csaknem 25 000 dollárt sikerült összegyűjteni a koronavírus-járvány katasztrofális hatása által érintett, legnehezebb helyzetben lévő gyerekek megsegítésére.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!