Fotós az űrben

2021.10.28. 06:00

Itt 3D videón járhatjuk körbe a Nemzetközi Űrállomást (videó)

Thomas Pesquet, az ESA francia űrhajósa egy 360 fokos kamerával végig lebegett az űrállomáson.

Forrás: ESA

Pesquetnek nem ez az első sikeres kalandja a kamerával. Nemrég már körbe járták a világot egészen különös, már-már túlviláginak mondható képei: a Nemzetközi Űrállomáson készült, hosszú záridős fotóján jól kivehetően valami fényes, kék villanás jelent meg Európa felett, olyan volt, mintha egy hatalmas nukleáris bomba robbant volna – ez az úgynevezett kék nyaláb.

Készített már remek fotókat a Balatonról is az űrből (bár megesett, hogy összekeverte a Bajkállal):

Lake Balaton, Hungary. Light green waters seen from space, and a distinctive shape (and let’s hope that I don’t get this lake wrong this time 😁 " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#lakebaikal) Pictures at different zoom levels taken on different days under different angles, but still very recognisable… pic.twitter.com/pLc5fdjyiT

Mostani videója látványos 360 fokos lebegő séta a Nemzetközi Űrállomáson.

Ha számítógépen lenyomott egérrel mozgatjuk a képet, vagy a mobilt különféle irányokba döntjük, ízelítőt kapunk belőle, hogy milyen az ISS-en mikrogravitációs körülmények között lebegni.

A videó az űrállomásnak csak a pirossal jelölt részét mutatja be.

Fotó: ESA

Íme, Pesquet néhány korábbi 3D videója:

 

Borítóképünkön Thomas Pesquet, az ESA francia űrhajósa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!