ráncfelvarrás

2019.07.11. 12:24

Klasszikus kézikonzollal újít a Nintendo

Többször is érkeztek már pletykák egy olcsóbb Nintendo Switch piacra dobásáról, azonban a japán gyártó meghökkentően jó munkát végzett a titoktartás kierőszakolása terén, így most komoly meglepetést okozott az eszköz váratlan bejelentése.

Forrás: Youtube

Fotó: Nintendo

A Nintendo Switch Lite egy klasszikus kézikonzol, amely a nagy testvérétől eltérően egyáltalán nem köthető rá a tévékre, továbbá a Joy-Con játékvezérlők sem szedhetőek le az oldalairól – értesült az Origo.

A termékbe 6,3 helyett 5,5 hüvelykes érintőkijelző került (a felbontás maradt 720p), továbbá nem rendelkezik HD Rumble-támogatással és infrakamerával,

cserébe viszont egy kicsit könnyebb a kézikonzolos módban használt Switchnél, és fél órával tovább (3-7h) bírja az akkuja.

Mindez azt is jelenti, hogy

a Nintendo Switch Lite nem kompatibilis az olyan játékokkal, amelyek nem támogatják a kézikonzolos működési módot, de szerencsére kevés ilyen van.

-fogalmazott a portál.

A megkötésekért cserébe persze a Nintendo Switch Lite számottevően olcsóbb a normál Switchnél – írták.

Az Egyesült Államokban 199 dollár az ajánlott fogyasztói ára, azaz 100 dollárral kerül kevesebbe a testvérénél. Hazánkban tipikusan bruttó 100 ezer forint környékén vásárolható meg a Nintendo konzolja, így a Lite verzió várhatóan 66 ezer forint környékére jön majd be.

A termék bolti forgalmazása várhatóan 2019. szeptember 20-án kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!