Ami szemmel látható

2019.02.02. 18:00

Látássérültekért fog össze a Huawei és a Láthatatlan Kiállítás

A legújabb mesterséges intelligencia-applikáció, a Facing Emotions segítségével hívják fel a figyelmet a látássérültek mindennapi nehézségeire az érzelmek felismerésében.

A Huawei online szemléletformáló videókat oszt meg, a Láthatatlan Kiállítás pedig állandó programelemeként biztosítja a látogatók számára, hogy átélhessék, milyen a világ látható érzelmek nélkül.

A kampány célkitűzéseihez csatlakozott Kovács Patrícia színművész, a Suhanj! Alapítvány alapítója, illetve Agárdi Szilvia látássérült énekesnő, esélyegyenlőségi aktivista is.

A látható érzelmek fontosságára hívja fel a figyelmet a Facing Emotions applikáció

A gyártó legújabb MI-támogatott alkalmazása, a Facing Emotions a Huawei Mate 20 Pro okostelefon segítségével képes felismerni az emberi arcon megjelenő hét alapérzelmet, majd ezeket hanggá alakítva továbbítani azokat.

A Láthatatlan Kiállítás látogatói a csúcskészülékek segítségével kipróbálhatják, milyen a látásuk helyett a telefon által kiadott hangok alapján azonosítani az érzelmeket beszélgetőpartnerük arcán.

Az alkalmazás az okostelefon mesterséges intelligencia-képességeinek köszönhetően pár másodperc alatt képes megállapítani, hogy a beszélgetőpartner arcán milyen érzelem tükröződik a hét legmarkánsabb emberi emóció (boldogság, szomorúság, meglepettség, düh, félelem, undor, megvetés) közül.

A Facing Emotions applikációját február elsejétől a Láthatatlan Kiállítás minden túráján kipróbálhatják a látogatók, a Mate 20 Pro készüléktulajdonosok pedig a Google Play áruházból is letölthetik az alkalmazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!