Online fizetés

2019.04.17. 12:30

Magyarországra ér az AliPay

Kína legelterjedtebb mobilfizetési megoldása, az AliPay használatához kompatibilis terminálokat a kínai turistáknak Magyarországon az Ingenico Group biztosítja.

Fotó: Shutterstock

Az AliPay QR-kódra épülő fizetési megoldás. A vásárlási összeg beírása után a bankkártya-terminálon megjelenik egy QR-kód, ezt az AliPay mobiltelefon applikációval beolvasva, ügyfélazonosítást és jóváhagyást követően történik meg a fizetés.

Az alternatív fizetési mód bevezetése az UniCredit bankkártya-elfogadó partnereinél nagyban szolgálja majd az országba érkező kínai turisták kényelmét.

Egymilliárd felhasználója van

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint 2017-ben 178 ezer kínai vendég látogatott Budapestre. A Magyarországra látogató kínai turisták száma 2017-ben több mint 34 százalékkal nőtt, elérve a 227 ezret, és 2018-ban is kétszámjegyű volt a növekedés.

Az Alipay az egyik legelterjedtebb és leggyakrabban használt mobilfizetési megoldás Kínában, a bolti fizetést is lehetővé teszi. Több mint 40 országban és régióban fogadják el.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!