Érzelmek – látás nélkül

2019.03.18. 15:36

Meghekkelte a Huawei a Belvárosi Színház előadását

Váratlanul érzelmek nélküli színészi játékkal folytatták az előadást a művészek.

Az Orlai színészeit hívta segítségül legújabb társadalmi érzékenyítő kampányához a Huawei. A vállalat Facing Emotions kezdeményezése keretében Magyarországon először, a Belvárosi Színház Három esős nap című előadása közben tapasztalhatták meg a nézők, milyen lenne egy színházi darab látható érzelmek nélkül.

Az előadás három főszereplője, Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Schruff Milán rendhagyó színészi játékukkal arra a közel nyolcvanezer látássérültre hívták fel a figyelmet, akik számára nehezen érzékelhető a látható érzelmek világa.

A színészek egyedülálló játékának köszönhetően a közönség váratlanul, valódi előadás keretében tapasztalhatta meg, milyen különös élmény, ha a színészek arca nem árulkodik az általuk megformált karakterek érzelmeiről.

A Huawei

Facing Emotions kampányának középpontjában a látható érzelmek állnak

Kovács Patrícia, a Suhanj! Alapítvány egyik alapítójaként évek óta dolgozik látássérültekkel és pontosan tudja, milyen nehézségekkel találkoznak a mindennapokban. Fontosnak tartom – mondja –, hogy a 21. század fejlesztéseivel – amelyeket én is naponta használok – közelebb hozzuk a látássérültek számára azt a világot, amiben élhetünk.

A technológia fejlődésének köszönhetően olyan megoldások jöhetnek létre, amelyek évtizedekkel ezelőtt elképzelhetetlenek lettek volna. Idővel

a technológia képes lehet visszaadni az érzékelés olyan fokát a látássérülteknek,

amely még jobban elérhetővé teszi számukra a látható világot.

A Facing Emotions alkalmazás segítségével a Huawei Mate 20 Pro okostelefon mesterségesintelligencia-képességeinek köszönhetően pár másodperc alatt tudja megállapítani, hogy a beszélgetőpartner arcán milyen érzelem tükröződik a hét legmarkánsabb emberi érzelem (boldogság, szomorúság, meglepettség, düh, félelem, undor, megvetés) közül.

Borítókép: Orlai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!