Ország-világ

2020.09.28. 15:25

Olcsó, beépített lázmérős okostelefon készült a járványos időkre

A kínai gyártó eddig is meghökkentően pénztárcabarát, az árukhoz képest jó mobiljairól volt ismert.

Forrás: UMiDigi

Az UMiDigi megtartotta jó szokását, hogy belépő szintű mobilok árán értékesít jól felszerelt készülékeket, amik egy-két éve még – más gyártó kínálatában – jóval drágábbak lettek volna. Most erre ráerősített a gyártó: az A9 Pro eleve alacsony árát egy akció erejéig még lejjebb csavarja, ezen kívül pedig

érintésmentes, biztonságos lázmérőt is épített az okostelefonjába.

Kissé rémítő, de egy ideig még sajnos nem tűnik teljesen feleslegesnek ez a szolgáltatás.

Amúgy sem kell szégyenkezniük a mobil miatt, talán még eggyel feljebb lévő árkategóriában sem: meglehetősen profi kamerákat – négyes hátlapi kamerarendszert – kapott.

Október 16-tól árusítják, s a mostani elővásárlási akcióban a vállalkozó kedvűeknek 119 dollárra, azaz mintegy 38 ezer forintra viszik le az árát – bár később sem lesz sokkal drágább. Az A7 Pro nevű készülékük utódját 4GB/64GB és 6GB/128GB változatban viszik piacra.

A budget készüléknek 6,3 hüvelykes FHD+ a kijelzője, 2340 × 1080 pixel felbontással, s 2.5D üveggel. A bekapcsoló és hangerő gombokat jobbra, a hőmérsékletmérő gombját balra helyezték el, s itt van a SIM kártya nyílása is.

Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon maradt, s a motorháztető alatt is meglehetősen átlagos hardvereket – MediaTek Helio P60 SoC és Mali G72 MP3 GPU – találunk.

Az A9 Pro infravörös érzékelővel mér érintés nélkül testhőmérsékletet. (Persze ha csak a lázmérős telefon érdekel valakit, akkor még kapható az előd is, huszonezerért.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!