Házimozi

2019.09.03. 10:31

Szeptembertől itt a CineBeam 4K projektor

A 2019-es IFA szakkiállításon mutatkozik be az LG 4K UHD projektorcsaládja az európai piacon.

Forrás: Shutterstock

A rendkívül pontos, nagyméretű képek vetítésére képes, ultrarövid vetítési távolságú (Ultra Short Throw, UST) 4K UHD CineBeam lézerprojektor (HU85L modell) és az LG 4K UHD CineBeam LED-projektor (HU70L modell) házimozi-élményt és nagy színpontosságot kínál.

Az új technológiákkal mindkét modell tisztább és részletesebb képet jelenít meg a hagyományos digitális jelfeldolgozással (Digital Light Processing, DLP) dolgozó, színkerékkel ellátott vetítőkhöz képest, és kiküszöböli az olyan zavaró vizuális tényezőket, mint a szivárványhatás, az elhomályosodás vagy a színtorzulás.

A számos elismerést — többek között a 2019-es CES legjobb innovációinak járó díjat, egy Red Dot dizájndíjat és egy iF dizájndíjat — kiérdemelő HU85L projektor háromcsatornás lézeres rendszert használ a színgenerálásra, különálló vörös és kék lézeres fényforrásait a gyártó saját színkerékmentes lézeres és LED-technológiáival létrehozott zöld szín, valamint egy kék fényforrás egészíti ki.

Ez a kialakítás remek színmegjelenítést eredményez, amely lefedi a DCI-P3 színtér 97 százalékát. Az akár 12 bites színfeldolgozással a projektor maximális, 2700 ANSI lumenes fényereje mellett is részletesek és látványosak a színek.

Az ultrarövid vetítési távolságú technológia révén az HU85L

a faltól akár 5,6 centiméterre elhelyezve is 90 hüvelykes átmérőjű képet jelenít meg,

18 centiméteres távolságból pedig akár 120 colos méretben is képes a falra vetíteni.

A HDR10 támogatás révén az új LG projektorok felhasználói valósághű képeket, mély feketéket és élénk színeket vetíthetnek. A TruMotion technológiával minden mozgás gördülékenyen és természetesen jelenik meg, az LG hatlépéses 4K felskálázási módszerével pedig a Full HD tartalmakat is 4K minőségben élvezhetik a nézők.

Mindkét CineBeam projektoron számos online streaming szolgáltatás érhető el a változatos csatlakoztatási opciók — USB, HDMI, Ethernet, vezeték nélküli képernyőtükrözés (Android, iOS) — mellett.

A felhasználók közvetlenül a projektorról érhetnek el olyan népszerű alkalmazásokat, mint a Netflix, az Amazon vagy a YouTube.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!