ecoSIM

2021.10.22. 13:44

Újabb környezettudatos SIM kártyát vezet be a Vodafone

A nem eSIM-kompatibilis készülékek esetében a szolgáltató 100%-ban újrahasznosított műanyagból előállított ecoSIM-eket biztosít.

Forrás: Shutterstock

Fenntarthatósági startégiája részeként új, környezettudatos, úgynevezett ecoSIM kártyát tesz elérhetővé ügyfelei számára a Vodafone. A szolgáltató ezen intézkedésével

műanyag-felhasználásának csökkentését kívánja támogatni, ezzel is hozzájárulva bolygónk megóvásához.

Az ecoSIM-et a Vodafone a teljes európai piacán, valamint Egyiptomban, Törökországban és Dél-Afrikában is bevezeti.

A Vodafone hazánkban a SIM-kártyák terén is zöld lépéseket tesz: egy éve felére csökkentették a klasszikus SIM kártya tartók méretét, ez év augusztusától plasztikkártya mentes – úgynevezett eSIM-et – most pedig újabb, kisméretű környezettudatos ecoSIM-et vezettek be. Az újítás nem csupán hazánkban érhető el: a Vodafone ecoSIM kártyái immár a szolgáltató mind a 12 európai piacán elérhetőek, továbbá Egyiptomban, Törökországban és Dél-Afrikában.

Azon készülékek vásárlása esetén, melyek támogatják az elektronikus SIM kártyákat, a Vodafone akár plasztikmentes, úgynevezett eSIM-et, míg a nem eSIM-kompatibilis készülékek esetében 100%-ban újrahasznosított műanyagból előállított ecoSIM-eket biztosít. A régi kártyák készlet kiürítését követően a Vodafone hazánkban csak eSIM és ecoSIM kártyákat kínál új készülékvásárlások esetén.

Természetesen mindkét esetben teljesértékű, a korábbi SIM funkciókat maximálisan támogató, természetkímélő megoldásról van szó, amellyel a Vodafone ökológiai lábnyomát kívánja csökkenteni.

A Vodafone még 2019 decemberében tűzte ki célul, hogy 2020 áprilisig felére csökkenti a nem alapvető műanyagok felhasználását kiskereskedelmi hálózatában, valamint irodai telephelyein. Ezen fenntarthatósági stratégia részeként a szolgáltató vállalta, hogy a SIM kártyákhoz szükséges kártya tartók méretét felére csökkenti. Az intézkedés elképesztő eredményt hozott: 2020 decemberéig 1,6 tonna műanyagot spórolt meg a vállalat a felezett SIM kártya tartók bevezetésével.

A SIM kártya tartók méretének megfelezésével a Vodafone évente globálisan mintegy 340 tonnával csökkentette a SIM-kártyák előállításához felhasznált műanyag mennyiségét, ami 1760 tonna szén-dioxid-kibocsátásnak felel meg. A Vodafone által bevezetett EcoSIM – ugyanebben az anyaghatékony, félméretű kártyaformátumban további 320 tonna új műanyag előállítását teszi szükségtelenné évente – amely további 1280 tonna szén-dioxid-kibocsátás megtakarítását eredményezheti évente.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!