FreeBuds és Freelace Pro

2020.10.21. 17:46

Világelső dinamikus zajszűrő a vezeték nélküli fülhallgatóban

Android mellett iOS és Windows készülékekkel is kompatibilis: a felhasználók könnyedén válthatnak az eszközök között anélkül, hogy egyetlen márkához lennének kötve.

Forrás: Shutterstock

Az új füles háromfokozatú, intelligens zajszűréssel, négy mikrofonnal, akár hét órás üzemidővel és gesztusvezérléssel.

A Huawei elsőként mutatott be a világon olyan fülhallgatót, amely három fokozatban, a környezethez igazodva képes az intelligens zajszűrésre.

Felismeri, ha beszélgetünk, vagy átkelünk a zebrán és kikapcsolja a zajszűrést.

A gyártó nagy hangsúlyt helyezett a készülék kialakítására: a tökéletes fülbe illeszkedéshez a Huawei Audio Lab világszerte ezernél több felhasználó hallójáratának adatait elemezte. A készülék fülbe helyezését egy applikációval tökéletesíthetjük.

A teszteken remekül szereplő kütyü három különböző méretű szilikon fülpárnával rendelkezik, mely minden méretű fülbe illeszkedik. Ehhez a Huawei Audio Lab világszerte több mint 1000 felhasználó hallójáratát vizsgálta és elemezte. A tökéletes illeszkedést a készülék illesztés felismerési funkciójával érhetjük el, mely a Huawei AI Life alkalmazásban érhető el.

A FreeBuds Pro különleges, négyzet alakú szára elegáns és stílusos, ugyanakkor minimalizálja a külső zajokat. A fülhallgató szárában található mikrofonokat úgy helyezték el, hogy minimálisra csökkentsék a zavaró külső környezeti hangokat. Ez azt jelenti, hogy

a felhasználók gyaloglás, futás vagy kerékpározás közben minimálisra csökkenthetik a szélzajt.

A készülék szárának segítségével könnyedén bekapcsolható az aktív zajcsökkentés, állítható a hangerő, lehet fogadni hívásokat, lejátszást indítani vagy átugorni dalokat. Ehhez

elég elhúzni, vagy megcsippenteni a fülhallgató szárát, így a beépített gesztusoknak köszönhetően pontosan észleli a felhasználók mozdulatait,

miközben kizárja a véletlen mozdulatokból eredő téves érintéseket.

A FreeBuds Pro fejlesztése során a Huawei hangmérnökei egyedi, dinamikus felfüggesztést építettek a hangszóró és a membrán közé. A professzionális hangszórókban alkalmazott technológiának köszönhetően a készülék kiemelkedő hangzást nyújt recsegés és torzítás nélkül. A Dynamic EQ Adjustment technológiával a fülbe helyezett mikrofon adatait felhasználva automatikusan optimalizálja a hangot a felhasználó fültípusához.

A FreeBuds Pro a világ első valóban vezeték nélküli sztereó fülhallgatója (TWS), amely intelligens, dinamikus zajcsökkentéssel rendelkezik, akár 40 dB mértékben. Kialakításának köszönhetően teljesen kizárhatók a zavaró külső hangok. A fülhallgató belsejében és külsején elhelyezett dupla mikrofonok a külső zaj erejéhez alkalmazkodva automatikusan válthatnak a három zajcsökkentési mód – Ultra, Cozy és General – között, a legjobb hangminőség érdekében.

Az aktív zajcsökkentéssel az akkumulátor akár 4,5 óra folyamatos működést biztosít, míg kikapcsolt zajcsökkentéssel 7 órán át bírja egy feltöltéssel. A zajcsökkentés be- vagy kikapcsolásához elegendő a fülhallgató szárát megnyomni.

A világ első intelligens, kétantennás Bluetooth headsetjében mindegyik fülhallgató két-két Bluetooth-antennával van felszerelve, melyek 360°-os jellefedettséget kínálnak a stabilabb kapcsolat érdekében.

Nyakpánt a még erősebb basszusért

A Freebuds Pro mellett a Huawei bejelentette az új FreeLace Pro fülhallgatót, mely nyakpántos kialakításnak köszönhetően akár 40dB-es zajszűrésre is képes.

A hangminőség érdekében a készülékbe

egy pár 14 mm-es, alumínium-magnézium ötvözetből készült, basszuscsöves dinamikus hangszóró került a még dinamikusabb mély és magas hangokért.

A vezeték nélküli fülhallgató USB-C csatlakozós okostelefonokkal akár vezetékkel is használható. Öt percnyi töltés öt órás zenelejátszást eredményez, míg, ha teljesen fel van töltve, a fülhallgató egész napos zenehallgatást biztosít.

A Huawei Freebuds Pro 69.990 forintba kerül, s november elsejéig számos üzletben az előrendelt modellek mellé ajándék Huawei Band 4 is jár a vásárlóknak 14.990 Ft értékben. A Huawei Freelace Pro 42.990 forintba kerül.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!