Macskák

2017.11.06. 19:57

Drámai önéletrajzot írt az egyik legnagyobb zenei legenda

Andrew Lloyd Webber világhírű angol zeneszerző könyve jövő márciusban jelenik meg.

Az elmúlt években számos könyvet írtak már Lloyd Webber életéről, ám a március 6-án megjelenő Unmasked (Maszk nélkül) lesz az első, amelyben maga a komponista idézi fel életének meghatározó eseményeit.

A HarperCollins kiadó ígérete szerint a könyvből kiderül, miként hozott szerencsét vagy épp csalódást Lloyd Webber életébe a sors és a körülmények találkozása, és a kötet bemutatja azt a szenvedélyt is, amely a mai napig inspirálja őt.

A könyvben Lloyd Webber elemzi saját zenéjét és történeteket mesél mások mellett Elaine Paige-ről, Sarah Brightmanről, David Frostról, Judi Denchről, Richard Bransonról, Milos Formanról, Placido Domingóról és Barbra Streisandről.

Közleményében a zeneszerző azt írta, hogy bár sokáig sikerült ellenállnia, végül engedett a család és a barátok akaratának és megírta önéletrajzát.

Andrew Lloyd Webbert a zenés színház egyik legsikeresebb zeneszerzőjeként tartják számon. Nevéhez fűződik egyebek között a Jézus Krisztus Szupersztár, a Macskák, Az Operaház fantomja és az Evita is. Számos díjban részesült, többek között hét Tony-díjban és hat Olivier-díjban, egy Golden Globe-díjban és egy Oscar-díjban, valamint három Grammy-díjban.

Borítókép: MTI/EPA/Christian Charisius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!