Dudar

2015.09.28. 17:37

Körtepálinka diósbuktával

Dudar - Körtés, diós finomságok, a pálinkától a szörpig a buktától a lekvárig voltak a főszereplői szombaton a Dudari Körte-és Diófesztiválnak.

Kutasi Zsófia

A rossz időjárás sem szegte kedvét a szervezőknek a fesztivál reggelén. Fél hatkor nekiálltak a főzésnek, dekorálásnak, valamint annak a több mint száz rajz kiállításának, melyek a rajzpályázatra érkeztek. Tíz órára készen állt minden, a gyerekek különböző ügyességi versenyeken mérhették össze tudásukat. Lelkesen, sok vidámsággal telt a délelőtt, amely estig tartó színpadi műsorokkal folytatódott. Tóth Edina Kitti polgármester elmondta, minden tervezett programot megtartottak.

A gyerekek is lelkesen vettek részt az idei dudari fesztiválon a helyi népszerű terményekkel
Fotó: Penovác Károly

A kevesebb fizetett műsor mellett sok, a környékről érkező amatőr csoport színesítette a napot. Idén is nagy örömmel fogadta a település a Mázáról érkező, és az első alkalommal Dudarra látogató osztrák vendégeket. Ebben az évben sikerült az iskolásokon és óvodásokon túl az egyedül élőket is vendégül látni egy finom ebédre. Közel harminc önkéntes segített, ők igazán sokat tesznek Dudar közösségi életének fejlődéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!