Dudar

2016.06.04. 17:23

Megmozdult a falu

Dudar – Huszonnegyedik alkalommal tartották meg a gyereknappal összevont falunapot. Tóth Edina Kitti polgármester elmondta, a két nap pedig időben közel van egymáshoz, összevonva nagyobb szabású és költségvetés szempontjából hatékonyabb eseményt tudnak szervezni.

Kutasi Zsófia

A klasszikus elemeket idén is meghagyták, melyekre folyamatosan van igény. Elsősorban a családokat szólították meg, a fiataloktól az idősekig. Idén is az egyik legnépszerűbb program a főzőverseny volt, melyen tizennégy csapat vett részt. Számos színpadi műsor színesítette a napot, felléptek többek között helyi és környékbeli csoportok.

Több alkotó él Dudaron és a környéken, a mesterek változatos kézműves foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek; volt kosárfonás, bútorfestés, nemezelés, grillázs készítés, gyöngyfűzés, kovácsolás, ólomkatona-öntés is.

A délelőtti Fut a falu megmozdulásban Ovádi Péter a Fidesz választókerületi elnöke is részt vett. Tóth Edina Kitti elmondta, a jövő évi, huszonötödik rendezvényre különleges attrakcióval készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!