Dudar

2017.01.04. 20:50

Segítik a rászorulókat

Dudar - Az önkormányzati hivatal épületének felújítása belügyminisztériumi támogatásból, harmincmillió forintból újul meg idén. A kivitelezési munkálatok tavasszal indulnak, és a tervek szerint őszre befejeződnek.

Kutasi Zsófia

- Várhatóan idén befejeződik a hivatal felújítása, így megújult környezet fogadja majd az ügyfeleket, és a kollégák is méltó körülmények között tudnak dolgozni - mondta Tóth Edina Kitti polgármester. Hozzátette: jelenleg rossz állapotban van az épület, a rekonstrukció időszerű. A gépészeti felújítás, a nyílászárócsere, a hőszigetelés, a fűtés-korszerűsítés elengedhetetlenné vált. Az önkormányzat költségvetése jól alakult, 2016-ban saját forrásból kisebb és nagyobb beruházásokat is kiviteleztek. Ezek közé tartozott többek között a konyhafejlesztés, járdák építése, a napelemes világítási rendszer bővítése, az óvoda fejlesztése. A 2017-es év kihívása a családi napközi elindítása, összehangolva az óvoda működésével. - Mindemellett eredményesen, megtakarítással zártuk az évet, amelyet idén további fejlesztésekre fordítunk - nyilatkozta Tóth Edina Kitti. Rendelkezésre áll a Belügyminisztérium vis maior alapjától nyert pályázati összeg tízmillió forint értékben - ezt út- és árokrész- helyreállításra használják fel, melynek kivitelezése tavasszal kezdődik.

A testület 2013-ban megalkotta a helyi esélyegyenlőségi programot, amely tartalmazza, hogy az önkormányzat hozzájárul a szociálisan rászorulók kiadásaihoz is, többek között háztartási teendők ellátásához, festéshez, vízvezeték-, villanyvezeték-javításhoz, felújításhoz, eszközök, gépek beszerzéséhez. A polgármester szerint a helyiek számára ez nagy segítség, van igény rá, ezért 2017-ben is folytatódik a program.

A szociális támogatásokhoz tartozik a juttatás a daganatos betegségben szenvedők részére, erre hat hónapon keresztül havi nyolcezer forint támogatást biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!