Dudar

2016.12.02. 18:01

Új játszótér épült az ovisoknak - Öt önálló játszóeszköz és egy nagy komplex mászóerőd kapott helyet

Dudar - Tovább fejlesztették az udvart korszerű és változatos játszótéri eszközök beépítésével a Kiskópé óvodában.

Kutasi Zsófia

Öt önálló játszóeszközt és egy nagy komplex mászóerődöt építettek be az udvaron, a beruházás több mint 2000 000 forintba került, önkormányzati forrásból a feladatalapú finanszírozás keretében, állami valamint az óvodai alapítvány támogatásával.

A nagyobb és kisebb eszközök a gyermekek ügyességét, készségeit hivatottak fejleszteni. Tóth Edina Kitti polgármester elmondta, az óvodában volt korábban néhány régebbi eszköz, melyeket lecseréltek, ezek helyére és még több eszköz beszerzésével egy új játszóteret alakítottak ki.

Az óvodát folyamatosan fejlesztik, a legutóbbi nagy beruházás a külső felújítás volt, idén a gépészet is megújult, vízmelegítők, radiátorok cseréje is megtörtént.

- Tervben vannak a további fejlesztések. Két épületet felújítunk, melyek szintén az óvodához tartoznak, emellett családi bölcsődét indítunk januártól - nyilatkozta a polgármester. Jelenleg ötven óvodást fogadnak Dudaron, de van igény a bölcsődére is.

Egy éve új vezetése van az óvodának és egy új kolléga is csatlakozott az óvónőkhöz.

- Egy fiatal, tettre kész, agilis csapat jött össze, amelynek tagjai együttműködőek az önkormányzattal, az óvodai alapítvánnyal, a szülőkkel. Jó, ha egy területnek olyan gondos gazdája van, mint az óvodának, - de említhetném a konyhát is - ahol a jó vezetés mellett jó a csapat, mindenki tudja a feladatát és jól is végzi azt. Együtt tudunk gondolkodni és működik a fejlesztés, kivitelezés, megvalósítás, a pénz megszerzése terén.

Büszke vagyok az összes kollégámra mindegyik területen - mondta Tóth Edina Kitti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!