Egyetem

2015.06.15. 15:50

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez csatlakozna a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara

Veszprém - A Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez csatlakozna a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara (MIK).

Balla Emőke

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Kari Tanácsa múlt heti, június 11-i ülésén titkos szavazással 9 igen, 0 nem és 2 tartózkodással csatlakozási szándékát fejezte ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez önálló karként, veszprémi székhellyel, meglévő tevékenységének fenntartása mellett. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar kedden reggel közös sajtóközleményt ad ki, addig más információval nem szolgálnak.

Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora addig nem kívánt nyilatkozni, míg a Pázmány egyetem és a MIK nem nyilatkozott. Friedler Ferenc rektor megbízása június 30-án jár le. Gelencsér András, a Pannon Egyetem július 1-től kinevezett rektora megkeresésünkre elmondta: meglepte őt a hír, ma értesült róla a rektori körlevélből. A javaslatot semmilyen tárgyalás, vizsgálat, hatástanulmány nem előzte meg, az nem került az egyetem szenátusa elé. Mint megtudtuk, a kari tanács javaslatot tesz, a szenátus véleményezi, dönt róla.

A Pannon Egyetemen szerdán rendkívüli szenátusi ülést tart. Megtudtuk, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen van informatikai kar, pontosabban információs technológiai és bionikai kar, mérnök informatikus, molekuláris bionika, infobionika és orvosi biotechnológia szakokkal. Kérdéses, hogy egy állami egyetem miként csatlakozhat(na) egy egyházi intézményhez, az állami vagyonnal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!