Egyetem

2015.07.24. 12:02

A műszaki terület a legnépszerűbb - kiderültek a ponthatárok

A felsőoktatási felvételi ponthatárok csütörtök este jelentek meg.

Balla Emőke

Idén 105 ezer fiatal jelentkezett a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. Első helyen alapképzésre több mint 68 ezren, osztatlan képzésre tízezernél többen, mesterképzésre több mint 21ezren, felsőoktatási szakképzésre mintegy 5 ezren jelentkeztek. Állami ösztöndíjas képzésre 91595, önköltséges képzésre 14021 felvételi kérelmet regisztráltak. A legnépszerűbb képzési terület a műszaki volt, erre a felvételizők 16 százaléka jelentkezett. Gazdaságtudományi képzésre 15, pedagógusira 12, orvos és egészségtudományi képzésre 9, informatikai képzésekre 8 százalékos volt a jelentkezési arány. A legnépszerűbb szak a gazdálkodás és menedzsment volt, második helyre az óvodapedagógus képzés jött fel, harmadik a gépészmérnök szak.

A legkedveltebb intézmény idén is az ELTE volt, ide több mint 22 ezren jelentkeztek. Államilag támogatott képzésben az egyik legmagasabb pontszám, minimum 465, az alkalmazott közgazdaságtan szakra, gazdaságelemzési képzésre és nemzetközi tanulmányok szakra kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!