Egyetem

2014.10.05. 16:50

Angoltanároknak szerveztek találkozót

Veszprém - Három napon át zajlott a Pannon Egyetem szervezésében az angoltanároknak rendezett konferencia.

Heffler Péter

A Pannon Egyetem Angol -Amerikai intézete szervezésében került sor a magyarországi angoltanárok egyesületének évenkénti rendezvényére, a 24. IATEFL-Hungary konferenciára (International Association of Teachers of English as a Foreign Language Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete) október 3- 5 között.

George Chinnery köszöntötte a megnyitón az angoltanárokat (Fotó: Heffler Péter)

A rendezvény során az angol nyelv változásairól, fejlődéséről, az oktatás tartalmi és módszertani fejlesztési lehetőségeiről tartott előadásokon vehettek részt az angolt mint idegen nyelvet a köz- és magánoktatásban, valamint a felsőoktatásban tanító hazai és külföldi szakemberek. A konferencián, melyen magyar és nemzetközi előadók is megosztották gondolataikat a hallgatósággal, már a megnyitón is telt ház volt a Pannon Egyetem B épületének aulájában. Köszöntőt mondott George Chinnery (Regional English Language Office for Southeastern Europe) és Szentgyörgyi Szilárd, a Pannon Egyetem MFTK Angol Amerikai Intézetének igazgatója.

A péntektől szombatig több mint háromszáz résztvevővel zajló konferencián a veszprémi Amerikai Kuckó is képviseltette magát, és egyben az első állomása volt az English for the Environment elnevezésű road show-nak, Jane Petring amerikai angol nyelv szakértővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!