Egyetem

2013.11.21. 19:55

Kiemelten fontos a kutatási munka

Veszprém - A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán felavatták a Transzlációs Glikomika Kutatócsoport laboratóriumi helyiségeit.

Balla Emőke

A Műszaki Informatikai Kar Műszaki Kémiai Kutatóintézetében 2013-ban alakult az MTA-kutatócsoport. Dr. Guttman András világhírű kutató, több rangos amerikai egyetem professzora, az MTA külső tagja a Lendület prog- ram keretében iskolateremtő szándékkal hozta létre a kutatólaboratóriumot.

 

Dr. Friedler Ferenc, az egyetem rektora kiemelte: a kutatólaboratórium létrehozásához három tényező kellett: egy kiváló professzor, az Akadémia, amely támogatást biztosít, és az egyetem, amely a szakmai fejlesztéseket megfelelően koordinálja. A Pannon Egyetem három alaptevékenysége (oktatás, kutatás, innovációs tevékenység) közül a kutatási munka kiemelten fontos.



Dr. Guttman András, a kutatócsoport vezetője azt mondta: a laboratórium indulásának kedvező a fogadtatása, jelentős magyarországi és nemzetközi partnerkapcsolatokkal büszkélkedhet. A kar és a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával olyan projekt valósulhat meg, amelynek keretében a cirkuláló ráksejtek újszerű vizsgálatára nyílik lehetőség, és a kutatás mellett oktatási tevékenységet is tudnak folytatni. A laboratóriumot világszínvonalú eszközökkel szerelték fel; a berendezések értéke több mint százmillió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!