Egyetem

2015.04.21. 11:57

Műszaki kémiai napokat szerveznek az egyetemen

Veszprém – Több mint ötven előadó ismerteti legújabb kutatási eredményeit a háromnapos Műszaki kémiai napokon.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának Műszaki Kémiai Kutatóintézet (MÜKKI) negyvenharmadik alkalommal rendezi meg a nemzetközi konferenciát. A MÜKKI 2004-ben csatlakozott a műszaki informatikai karhoz, küldetése a vegyészmérnöki és a biomérnöki tudományterületeket is integráló műszaki kémia hatékony művelése. A kar tizennégy kutatólaboratóriumából négy a MÜKKI-hez kapcsolódik, mondta a rendezvény keddi megnyitóján Piglerné Lakner Rozália, a kar dékánja. A MÜKKI-ben folytatott kutatások megjelennek a  konferencia  programjában, ahol a hazai és külföldi szaktekintélyek az iparban is  alkalmazható fejlesztéseket és legújabb eredményeiket ismertetik a kémia, biokémia, alternatív energiaforrások, membráneljárások, olajipari technológiák és nanotechnológia témakörben.

Mizsey Péter, a MÜKKI igazgatója, a  szervező bizottság elnöke kiemelte a rendezvény újdonságait, az angol nyelvű szekciókat, plenáris előadásokat.

A Műszaki kémiai napok kedd délutáni  programjában a résztvevők az „Energia ellátó és hasznosító rendszerek korszerűsítésének és hatékonyabb üzemeltetésének tervezése és optimalizálása megújuló energiaforrások és infokommunikációs  technológiák felhasználásával” témakörben is hallhatnak majd előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!