lehet szavazni

2019.02.04. 21:58

135 éves pécsi mandulafa lehet Európa legszebbje

Az Év Fája versenybe idén is gyönyörű növényt nevezett hazánk.

Forrás: bama.hu

A 2019-es év magyar jelöltje egy csodálatos helyen álló mandulafa, amely nem kevesebb mint 135 éve minden tavasszal virágba borul a pécsi havihegyi Havas Boldogasszony-templom előtt. Az esemény honlapján olvasható leírás szerint

a fehér sziklákon álló, szelekkel dacoló matuzsálemről már 100 éve is szeretettel írtak, de a csodálatos panoráma, melyet a táj varázsának és a történelmi korok lenyomatának összefonódása teremt meg itt, azóta is sokakat rabul ejt.

A verseny 2011-es indulása óta eltelt nyolc év alatt Magyarország háromszor is győzedelmeskedett: 2012-ben a felsőmocsoládi öreg hársfa, 2013-ban az egri keleti platánfa, míg 2016-ban a legöregebb bátaszéki tölgyfa lett az első – foglalta össze a bama.hu.

A kezdetben még csak 5 ország részvételével zajló versenyt, amelyet az Ökotárs Alapítvány cseh testvérszervezete, a Cseh Környezeti Partnerség Alapítvány kezdeményezett és támogat mind a mai napig, idén már 15 országban rendezik meg.

A szépséges pécsi mandulafára ide kattintva szavazhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!