csoda, hogy él

2021.02.28. 11:26

14 órát hánykolódott az óceánon egy tengerész hulladékba kapaszkodva

Egy litván származású tengerész kizuhant a hajójából Új-Zéland partjaitól pár száz méterre, és a hatalmas hullámok elsodorták. Azonban sikerült belekapaszkodnia egy tengeri hulladékba, így 14 óra hánykolódás után sikerült épségben kimenteni őt a vízből- számolt be az esetről a BBC.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vidam Perevertilov litván kutatómérnök hajójával kedden kora reggel futott ki Új-Zéland taurangai kikötéjéből, hogy különbözó mintákat gyűjtsön be.

Nem sokkal később azonban valamilyen műszaki hiba történt a hajó gépházában, vélhetőleg az üzemanyagpumpa hibásodott meg

Az 52 éves férfi azonnal hozzálátott a hiba kijavításához, azonban a gépházban nagy mennyiségű füst gyülemlett fel, ezért Perevertilov kiment a fedélzetre, hogy levegőhöz jusson. Ott azonban megszédült, és lezuhant a fedélzetről.

Egy hatalmas hullám azonnal elsodorta, és egyre beljebb vitte a Csendes-óceánban. A férfi ekkor a távolban észrevett egy tengeri hordalékot, és afelé úszott.

Pár száz méter megtétele után sikerült belekapaszkodnia egy hánykolódó, használaton kívüli bójába.

Mivel a férfit napközben a fia nem érte el telefonon, riasztotta a parti őrséget, akik azonnal a férfi felkutatására indultak. Perevertilov közben már több tíz kilométerre volt a partoktól.

Végül 14 óra keresés után találtak rá a vízben hánykolódó férfira, akit ugyan a teljes kihülés szélén, rossz állapotban szállítottak mentőhelikopterrel a kórházba, de a férfi mindvégig eszméleténél volt, így el tudta mondani, hogy mi történt vele.

Apámat amikor kimentették a vízből, bizony 20 évvel idősebbnek tűnt a koránál, de a lényeg, hogy szerencsésen megmenekült, túlélte ezt a szörnyű balesetet, és mostanra már stabil az állapota – nyilatkozta a helyi Stuff hírportálnak a bajba jutott mérnök fia, Marat Perevertilov.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!