vajon hol lehet?

2018.09.01. 08:33

Még mindig szökésben van a hatalmas óriáskígyó

A Lengyelországban eltűnt tigrispitont többek között 80 önkéntes, rendőr és tűzoltó, 4 drón, 4 csónak, valamint keresőkutya üldözi.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mark Kostich

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a képtelen „vadászat” július 7-én kezdődött, amikor az egyik lengyel állatvédelmi szervezet (Animal Rescue Poland; rövidítve ARP) levedlett kígyóbőrt talált a lengyel fővárostól délre fekvő településen, a Visztula partján. Az állatvédők később ismét egy levetett, 5 méter hosszú, 50 centi széles bőrdarabba futottak bele: ez a szakértők szerint egy tigrispitonhoz (Python molurus molurus) tartozik.

A Bertha névre hallgató hüllő üldözése lassan már két hónapja tart – írja az Origo. A pitont többek között 80 önkéntes, rendőr és tűzoltó, 4 drón, 4 csónak, valamint keresőkutya üldözi. Az állat testhossza akár az 5 métert is meghaladhatja, a kígyó akár 91 kilogrammos is lehet.

A keresőcsoport több mint 2000 fotót készített és szinte teljesen átkutatta a folyó környékét, mégsem lelt eddig az óriáskígyó nyomára.

A tigrispiton egész Dél-Ázsiában előfordul Pakisztántól Indián át Srí Lankáig és a Himalája lábáig. Testtömege a 91 kilogrammot is elérheti. Áldozatát testgyűrűivel összeszorítva öli meg, majd egészben nyeli le.

Az Origo cikke szerint mivel közeleg az ősz, a hűvösebb idő várhatóan lelassítja az óriáskígyót. Ha a tél beállta előtt nem találják meg, az állat várhatóan elpusztul.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!