nem fortuna kegyeltje

2018.12.10. 11:44

Beszambázott a kaszinóba, és munkatársai összes pénzét elverte

Nem kedvezett a szerencse a román férfinek.

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy román férfi ellen, aki egy kaszinóban eljátszotta munkatársai bérét, több mint 1,5 millió forintot – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn.

Az 52 éves férfi nyolc társával együtt egy egyéni vállalkozó alkalmazottjaként építőipari munkásként dolgozott egy kecskeméti telepen. Hetente fizetett bérüket a vállalkozó szeptember végén nem tudta személyesen Kecskemétre vinni, ezért a vádlottat kérte meg, hogy menjen el érte Budapestre.

A férfi a főnökétől több mint kétmillió forintot vett át, ebből a saját munkabére 550 ezer forint volt. A vádlott azonban ezután nem a munkásszállóra ment, hogy kifizesse társait, hanem egy játékkaszinóba,

ahol 100 ezer forint kivételével az összes pénzt eljátszotta.

A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező férfit a főügyészség sikkasztással vádolja és – tárgyalás mellőzésével – a kár megtérítése mellett felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!