több is hullhat

2019.01.09. 15:15

Kékestetőn már több mint 30 centis a hó

Országszerte számos helyen mértek több mint 10, néhol 20 centiméteres hóvastagságot.

Kékestetõ, 2018. november 27. Kirándulók a behavazott Kékestetõn 2018. november 27-én. A következõ napokban további lehûlésre kell számítani, a leghidegebb órákban mínusz 7 foknál is hidegebb lehet, néhol napközben is mínuszok lesznek. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Kékestetőn 32 centiméteres a hóréteg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai adataiból.

A magasabban fekvő települések közül Bakonybél Somhegypusztán 23, Úrkúton 19, Herenden 18 centiméteres a hó. Emellett Mencshelyen és Zircen 14-14 centiméteres hóvastagságot rögzítettek.

Az alacsonyabban fekvő települések közül több helyen is jellemző a közel tízcentis hó. Békéscsabán, Debrecenben, Győrben, Monoron, Romhányban, Tolcsván, Vecsésen és Zsámbékon és Budapest több pontján 10 centiméternél is nagyobb a hó.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délutáni veszélyjelzésében tudatta: csütörtök délelőttig elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve délkeleten, keleten fordulhat elő havazás, hózápor, melyből 4-5 centiméternyi hó hullat. Szerdán délen helyenként ónos eső sem zárható ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!