viharnap

2019.01.03. 18:45

Megdőlt a napi szélrekord: 100,8 km/h-t mértek

Legutóbb 1981-ben dőlt meg a január 2-ai szélrekord, akkor a Budaörsi Repülőtér állomáson óránként 94,3 kilométeres széllökést mértek.

Budapest, 2014. május 15. Egy járókelõ esernyõvel az erõs szélben Budapesten, a Flórián tér közelében 2014. május 14-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Most szerdán az északnyugatias szelet több helyen kísérték erős, főleg a hegyvidéki területeken viharos lökések. A budapesti János-hegyen 100,8 kilométeres széllökés is előfordult, ezzel új fővárosi napi szélsebesség rekord született.

Az erős szél miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében.

Bár a mostani napi rekordot sem nevezhetjük kellemes szellőcskének, mégis messze elmarad a Magyarországon mért abszolút szélrekordtól: 2010 decemberében a Bakonyban magasodó Kab-hegyen ugyanis 172 km/h-t mértek.

Címkék#szélrekord

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!