motiváló figurák

2019.03.07. 11:35

Hírességek alapján terveztek új Barbie-babákat

Volt rögbijátékosról mintázta az első maori Barbie-babát a Mattel, a világhírű játék gyártója, amely a szupernőies baba 60. születésnapját és a nemzetközi nőnapot 20 új, inspiráló nőkről mintázott modellel ünnepli.

Melodie Robinson új-zélandi tévés műsorvezető, volt rögbijátékos az egyik nő, akiről a MoreRoleModels elnevezésű új sorozat egyik Barbie-ját mintázták.

Robinson a Black Ferns új-zélandi női csapatban játszott, amellyel két világkupát is nyert, közben diplomát szerzett az Otagói Egyetemen, 2002 óta sportkommentátor a Sky Sport csatornán – írta a Maori Television honlapja.

Robinson az Instagramon azt írta, nagyon örül, hogy egy maorit választottak az első új-zélandi Barbie modelljének abban a programban, amely

segít a lányokkal elhitetni, hogy bármi lehet belőlük, „akár sportújságíró, tévés műsorvezető vagy sportkommentátor is, mint én.”

„Sok maori nő hívott fel, hogy elmondja,

milyen csodálatos, hogy van egy Barbie, aki úgy néz ki, mint én.

Nem sok olyan babát készítenek a maori kislányoknak, amelyiknek göndör a haja és barna a bőre” – mondta el a Radio New Zealandnek.

Nem ő az egyetlen sportoló a Mattel példaképbabái között: baba készült Oszaka Naomi japán teniszezőről, Dipa Karmakar indiai tornászról és Kristina Vogel német kerékpárosról is.

Íme, a friss kollekció:

Borítókép: Barbie-baba egy nürnbergi játékbemutatón

Ezek is érdekelhetik