furcsa baleset

2019.08.03. 19:17

Hatvanhárom víziló ragadt az iszapba Namíbia és Botswana határán

Maguktól képtelenek kijönni, ha nem sikerült segíteni rajtuk elpusztulhatnak.

Hippopotamus (Hippopotamus amphibius), Troop in Mara River seen from drone, Masai-Mara Reserve, Kenya. Biosphoto / Michel & Christine Denis-Huot

Forrás: AFP/Biosphoto

Fotó: Michel & Christine Denis-Huot

Pusztulás fenyegeti azokat a vízilovakat, amelyek a Namíbiát Botswanától elválasztó Chobe határfolyó iszapjába rekedtek – közölték pénteken namíbiai illetékesek.

A környezetvédelmi minisztérium szóvivője szerint hatvanhárom víziló képtelen kijönni a folyóból. „A vízszint nagyon alacsonnyá vált, ezért be kell avatkoznunk” – mondta.

A szóvivő szerint folynak a két ország között a tárgyalások arról, hogyan oldják meg a legjobban a helyzetet. „A lehetséges megoldások egyike, hogy vízzel árasztjuk el a területet, és átvisszük az állatokat a folyó egy másik szakaszára, vagy a vízilovak maguk jönnek ki az iszapból, amikor a helyzet rendeződik” – magyarázta.

A minisztérium helikopteres megfigyelést végeztet a Zambezi és a Kavango folyó térségében, hogy ott kialakulhatott-e hasonló helyzet – tette hozzá.

Helyi lakosok attól tartanak, hogy ha a hatóságok nem lépnek gyorsan, megkezdődik az állatok pusztulása.

A borítókép illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!