Tévedni emberi dolog

2019.11.07. 08:19

Kutyakölyöknek hitték a talált állatot, aztán kiderült, hogy valójában nem is az (videó)

DNS-teszttel derítették ki, hogy a Wandi névre keresztelt négylábú valójában micsoda.

Forrás: YouTube

Hónapokon át hittek kutyakölyöknek egy dingót Ausztráliában: a Wandi névre keresztelt négylábúról DNS-teszttel derítették ki, hogy valójában vadkutya.

Wandi nevét megtalálási helyéről, Wandiligongról kapta. Új otthont egy Melbourne-közelében lévő dingórezervátumban kapott

közölte Lyn Watson, az Ausztrál Dingó Alapítvány vezetője.

Az állatot augusztusban találták Wandiligong kisváros egyik kertjében. A hátán lévő karmolásnyomok miatt megmentői úgy gondolták, hogy talán egy ragadozómadár karmai közül eshetett le. Azt hitték, hogy Wandi egy dingó-kutya keverék, végül DNS-teszttel állapították meg, hogy tisztán a dingó fajba tartozik.

Bár ezek az állatok egyes területeken védettek, a dingóknak nincsen feltétlenül jó hírük Ausztráliában.

A keleti partoknál lévő, turisták körében kedvelt Fraser-szigeten az elmúlt években többször támadtak emberekre ezek az állatok. Áprilisban egy apának sikerült kimentenie gyerekét egy dingó szorításából: az állat a 14 hónapos kisfiút megpróbálta elhurcolni egy lakókocsiból.

A tudósok között nincs egyetértés a dingók biológiai besorolását illetően.

Míg egyes kutatók a vadkutyák közé sorolják őket, mások szerint a négylábúak olyan jellegzetességekkel bírnak, amelyek megkülönböztetik őket mind a háziállatként tartott kutyáktól, mind a vadkutyáktól.

Borítókép: Wandi, a dingó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!