különlegeségekkel

2020.05.20. 16:23

Ismét látogatható a keszthelyi Festetics-kastély madárparkja

Az idén nyolc új fajjal gazdagodott parkba a hétvégén már szabadtéri programokkal is várják a vendégeket.

Keszthely, 2018. január 7. A keszthelyi Festetics - kastély műemlék épülete. A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, Christoph Hofstadter építész vezetésével. Az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges barokk stílusú formáját. A 42 hektáros park természetvédelmi terület. Több különleges fafajta található benne,melyeket még Festetics György idejében ültették. A kastély minden évben több kulturális eseménynek ad otthont. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Faludi Imre

Szerdától ismét látogatható a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum madárparkja, amely új madárfajokkal is bővült – tájékoztatta az intézmény szerdán az MTI-t.

Idén nyolc új fajjal gazdagodott a madárpark, többek között emukat és egzotikus kislibákat is simogathatnak a látogatók, de kézből etethetik is a szárnyasokat.

A nyitás alkalmából a hétvégén már szabadtéri programokkal is várják a vendégeket.

A Festetics-kastély madárparkja 2016-ban nyitotta meg a kapuit, ahol mintegy 40 vízimadárfajt tartanak, de pávák és fácánok is színesítik a madárállományt. A világ különböző tájain honos madarakkal találkozhatnak a látogatók, többek között Ausztráliából, Dél-Amerikából, Kínából származó egyedekkel, egyebek mellett a világ legkisebb vízimadara, a Hottentotta réce is a park lakója.

Borítókép: A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, Christoph Hofstadter építész vezetésével. Az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges barokk stílusú formáját. A 42 hektáros park természetvédelmi terület. Több különleges fafajta található benne, melyeket még Festetics György idejében ültették. A kastély minden évben több kulturális eseménynek ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!