emlék

2020.05.04. 13:48

Szomorú története van a miniszterelnök asztalán álló angyalkának

A kis üvegdísz Szalai Annamáriához, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács néhai elnökéhez kötődik.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Az Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett hivatali fotókon rendre megfigyelhető az íróasztalon egy pici, üvegből készült angyalka – írja a Blikk alapján a Magyar Nemzet.

Legutóbb akkor tűnt fel a tárgy, amikor a miniszterelnök a kijárási korlátozások enyhítését jelentette be a Karmelita kolostorban.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

A lap utánajárt, mi ez az angyal. Több, a miniszterelnök környezetében dolgozó emberrel is beszéltek, így kiderült: a tárgynak meglehetősen szomorú története van.

Amikor a Parlamentből a Karmelitába költözött a kormányfő, két tárgyhoz ragaszkodott: a gyerekeiről készült fotóhoz, illetve ehhez a kis üvegdíszhez. Ez utóbbi a hét évvel ezelőtt fiatalon elhunyt Szalai Annamáriához, a zalaegerszegi Fidesz alapítójához, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács néhai elnökéhez kötődik – árulta el a lapnak Orbán Viktor egyik kollégája.

Szalai Annamária temetése után – amelyen Orbán Viktor mondta a gyászbeszédet – odalépett a kormányfőhöz az elhunyt politikus egyik barátja, és azt mondta neki: „Panni azt kérte, a temetés után ezt adjam át önnek” – és átnyújtott egy borítékot.

Orbán Viktor otthon három dolgot talált benne: Szalai Annamária érettségi fényképét, a Fidesz-tagkártyáját, valamint egy üvegből készült angyalkát, amely a kórházi ágyán vigyázott a nagybeteg NMHH-elnökre. Orbán Viktor azóta őrzi az angyalt, pontosabban az angyal őrzi őt – fogalmazott a Blikknek a Karmelita munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!