látványosság

2020.09.08. 12:07

A pandák természetes élőhelyét rekonstruálták egy tokiói állatkertben (videó)

A középnyugat-kínai Szecsuan tartományban lévő természetes élőhelyüket idéző hatalmas új lakhelyet kaptak az óriáspandák a tokiói Ueno állatkertben, amely kedden nyitotta meg a látogatók előtt az új látványosságot.

People look at the female giant panda cub Xiang Xiang at Ueno Zoo in Tokyo on June 23, 2020, on the first day of its re-opening after nearly a four-month closure due to the COVID-19 coronavirus pandemic. (Photo by STR / JIJI PRESS / AFP) / Japan OUT

Forrás: AFP / JIJI PRESS / STR

Fotó: AFP

A Panda no Mori (Pandák erdeje) nevű terület a 15 éves pandapár, Sin Sin és Zsi Zsi új otthona. Hároméves bocsuk, a 2017-ben született Hsziang Hsziang az állatkert eredeti pandalakjában maradt.

A csaknem 6800 négyzetméteren elterülő új pandakifutót fák, nagy méretű kövek és barlangok tarkítják,

majdnem háromszor nagyobb az 1988-ban épült eredeti pandalaknál.

Az állatkert vezetője, Tomita Jaszumasza szerint a pandák új lakhelye alkalmas az állatok tenyésztésére és a születő kölykök gondozására is, vagyis az intézmény készen áll arra, hogy bármikor új pandabocsok szülessenek.

Hsziang Hsziang Kína tulajdona, akárcsak szülei, amelyek kölcsönszerződéssel érkeztek Japánba 2011-ben.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezéséért a tokiói állatkert napi látogatószámát 6500 főre korlátozták.

Borítókép: pandaérdeklődők az Ueno állatkertben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!