áll a bál

2020.09.08. 10:38

Az ateisták szerint alkotmányellenes a Facebookon a Bibliából idézni

Szerintük a közösség jelentős részének kirekesztéséről van szó.

Forrás: Shutterstock

Levélben szólította fel Bill Cassidy kongresszusi képviselőt egy amerikai ateista csoport arra, hogy tartózkodjon a vallásos témájú üzenetek megosztásától a Facebookon. A Szabadság a Vallástól Alapítvány (FFRF) szerint a Bibliából származó idézetek megosztása sérti az amerikai alkotmány első záradékának előírásait, elsősorban a nem vallásos szavazók érzelmeit – írja a V4NA.

„Amikor egy választott kormánytisztviselő a hivatalos kormányzati platformokat, így például (a szervezet) Facebook-oldalát használja személyes vallásos meggyőződésének népszerűsítésére, akkor megsérti az Egyesült Államok Alkotmánya első módosításának szellemiségét” – olvasható a levélben, amelyet a wisconsini székhelyű Szabadság a Vallástól Alapítvány (Freedom From Religion Foundation, FFRF) küldött nemrégiben Bill Cassidy szenátornak. A szervezet egyúttal felszólította a képviselőt, hogy hagyja abba a Bibliából származó idézetek megosztását a közösségimédia-csatornákon.

Louisiana állam republikánus szenátora minden vasárnap a szentírásból származó verseket tesz közzé a kongresszusi beszámolói mellett. Bill Cassidy egy független keresztény felekezet tagja, amely a Louisianai Állami Egyetem (LSU) kampuszán tartja istentiszteleteit.

Az FFRF szerint egy „aggódó louisianai lakos” tájékoztatta a csoportot Cassidy gyakorlatáról, azt állítva, hogy a szenátor vallásos jellegű posztjai „elidegenítik a nem keresztény választókat”, a saját közösségük pedig „kívülállónak tekinti őket”. „Azáltal, hogy valaki kizárólag vallási értelemben fejezi ki az érzelmeit és kizárólag egy vallás szent könyvéből idéz, szükségtelenül kirekeszti a közösség jelentős részét„ – áll az FFRF levelében, amelyről a Disrn.com honlap számolt be.

„Függetlenül a szándéktól ezek a közösségi médiában megjelenő üzenetek azt sugallják a kisebb vallások követői, illetve az ateista választók számára, hogy a politikában való részvételük kevésbé értékes, mint a keresztényeké” – teszik hozzá.

Az ateista csoport azt is követeli, hogy Cassidy szenátor törölje az összes vallásos jellegű bejegyzését a közösségi médiából, és a jövőben tartózkodjon a bibliai idézetek közzétételétől.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!