Járvány

2020.12.08. 06:36

Kifogytak az ausztrál fenyőgazdaságok a karácsonyi fenyőből

A világjárvány miatt a vásárlók annyira vágynak a karácsonyi hangulatra, hogy a divatos műanyagfenyők helyett idén inkább a friss fákat keresték.

SYDNEY, AUSTRALIA - DECEMBER 14: A couple crosses a street carrying a Christmas tree in Sydney, Australia on December 14, 2015. Sydney begins to prepare Christmas activities under a hot summer. Xaume Olleros / Anadolu Agency

Forrás: AFP/Anadolu Agency

Fotó: Xaume Olleros

Már el is fogyott minden karácsonyra szánt fenyő Ausztráliában, mivel a világjárvány miatt a vásárlók a divatos műanyagfenyők helyett idén inkább a friss fákat keresték.

Nehéz év áll mögöttünk, az emberek már nagyon vágynak a karácsonyi hangulatra, hamarabb kezdődött a készülődés – magyarázta William Cappello, egy sydneyi karácsonyfafarm tulajdonosa, akinek vállalkozása 2001 óta nem zárt ilyen korán, mivel kifogyott az áruból.

Mivel egy méretes karácsonyfa felnevelése legalább négy évbe telik, a termelőknek nincs könnyű dolga, amikor előre meg kell becsülniük a várható keresletet.

Egy Sydneytől nyugatra, a Blue Mountains hegyei között működő karácsonyfafarm szintén kifogyott már a fenyőkből, már csak jövőre vesznek fel előrendelést.

A vásárlók elmondták, hogy az idei év nehézségei miatt volt számukra fontos, hogy valami különleges dologgal dobják fel az ünnepeket, ezért keresték a frissen kivágott fenyőket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!