Politikai korrektség

2020.12.11. 12:04

Túlságosan fehérnek ítélték a gyerekbibliákat a svédek

És úgy gondolják, hogy a férfit sem feltétlenül a nő előtt teremtette az Úr.

Forrás: Shutterstock

Az eddig kiadott gyerekbibliák nem népszerűsítették eléggé a sokszínűség és a nemek közötti egyenlőség elvét, ezért új kiadványra van szükség – legalábbis a Svéd Egyház (Svenska Kyrkan) szerint. Egy „haladó szellemiségű” kiadás most ezt a „problémát” orvosolná. A műben már a sokszínűséget népszerűsítik, és természetesen arra is kitérnek, hogy nem feltétlenül Ádám lett először megteremtve – hívta fel a figyelmet a politikai korrektség újabb abszurd esetére a V4NA hírügynökség.

För första gången på 25 år släpps en ny svensk barnbibel som översatts direkt från grundtexterna på grekiska och hebreiska.I Barnens bästa bibel utlovas också ett mångfalds- och genusperspektiv som inte funnits i äldre barnbiblar Inte underligt SE förstörshttps://t.co/d1pV5SvTWX

— Stephen Landberg ???????????????????????? (@onlyDtruths) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">December 8, 2020

A mű mögött Sören Dalevi svéd püspök áll, aki szerint az alkotók az egyedi illusztrációk mellett olyan fontos dolgokra is figyeltek, mint a nemiség megjelenítése – például hogy nem kell magától értetődőnek lennie, hogy a férfiak a nők előtt léteztek.

Ami azonban talán még ennél is meglepőbb, hogy a gyerekeknek szánt eddigi bibliákat „túl fehérnek” ítélték, ezért ez a svéd változat már arra is figyel, hogy „a szereplők a sokszínűséget képviseljék”.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!