szavazásértékelés

2021.07.08. 11:06

Így harcolnak olvasóink a szúnyogok ellen

A többség nem hagyja magát: felveszi a harcot a moszkitókkal.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ilyenkor nyáron sokan üdülnek vízparton, kirándulnak a hűs erdőkben vagy pihennek a kertben; de gyakrabban vannak nyitva az ablakok is, sok helyen egész nap és éjszaka. Ez azonban nemcsak nekünk, hanem bizony a szúnyogoknak is kedvére van: a kis vérszívók mindig pont akkor támadnak, amikor már a legkényelmesebben elhelyezkedtünk a nyugágyban vagy éppen letettük a fejünket a párnára.

A szúnyogszezon beköszöntével ezért azt kérdeztük olvasóinktól, ők hogyan védekeznek a zümmögő kis bestiák ellen.

A válaszadók legnagyobb hányada (34 százalék) – bizonyára megunva az esti, gyakran kilátástalannak tűnő „vadászatot” – immáron biztosra megy: ők mindenhova szúnyoghálót szereltettek, hiszen ez a tuti megoldás. Sokan érzik ugyanakkor a katasztrófavédelem által folyamatosan végzett szúnyogirtás eredményét is: a válaszolók 31 százaléka szerint a gyérítés megtette a hatását, szerintük már nem olyan súlyos a helyzet, mint korábban.

A harmadik legnépszerűbb válasz ugyanakkor inkább egyfajta beletörődő mentalitást feltételez: az erre voksoló 28 százalék osztja azt a nézetet, amely szerint „lehetetlen felvenni a harcot ellenük, megőrjítenek ezek a dögök”.

Végül, de nem utolsósorban 7 százalék a kültéri programok során a hagyományos „fegyvereket” alkalmazza a moszkitók ellen: ők a füstölőspirálra, a kenőcsökre és a szúnyogirtó spray-re esküsznek.

A többség tehát igenis védekezik a szúnyogok ellen és reméljük, egyre nagyobb sikerrel!

[eweb-voting id="4814282"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!