amatőr hiba

2021.09.26. 13:47

Szokatlan útvonala buktatta le a kábítószert csempésző halászhajót

Marseille kikötővárosa évek óta küzd a kábítószerbűnözéssel, amelynek során nem ritkák a rivális bandák közti leszámolások sem.

A Danish police officer sees a sniffer dog sitting upon packages of cannabis, seized on board the Latvian-registered ship 'Kvedarna' (background) in the eastern Danish port of Kalundborg 24 April 1999. Danish police said they had seized 12 tonnes of cannabis. Twenty-one members of the crew - Russian, Danish and British nationals - were being questioned following the operation late yesterday, police said. POLICE HAND-OUT

Forrás: AFP

Fotó: SCANPIX DENMARK

Több tonna kannabiszt csempésző halászhajót fogtak el Marseille előtt – közölte csütörtökön a francia vámhatóság.

A hatóságok szerint a megfelelő jelzések nélküli hajó szokatlan útvonalával tűnt fel. A hajót ezért megfigyeltették a többi között egy repülő segítségével, később pedig úgy döntöttek, átkutatják.

A hatóságok a fedélzeten 4,2 tonna kábítószert találtak 134 csomagban egy válaszfal mögé rejtve.

A francia vámhatóság a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem tett említést őrizetbe vételekről. A kannabiszt elégették.

Marseille kikötővárosa évek óta küzd a kábítószerbűnözéssel, amelynek során nem ritkák a rivális bandák közti leszámolások sem. Csak az idén 16 embert gyilkoltak meg a drogbűnőzéssel összefüggésben. Néhány napja például egy helyi lakótelepen ismeretlen elkövetők pisztolyokkal, illetve egy sörétes puskából tüzet nyitottak fiatalok egy csoportjára. Egy ember életét vesztette és ketten súlyosan megsebesültek. Múlt pénteken pedig egy késsel megölt fiatal férfi elégetett holttestét találták meg a városban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!