Ingyenes tréning

2021.09.27. 20:00

Tegye próbára vezetéstechnikáját éles helyzetben, biztonságosan!

A program a régóta vezető sofőröknek és a friss jogosítvánnyal rendelkezőknek is szórakoztató, valamint hasznos lehet.

Forrás: Shutterstock

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. október 10-én autós közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési és vezetéstechnikai napot rendez a Hungaroring Groupama Tanpályáján. A résztvevők a rendezvényen fejleszthetik képességeiket és éles helyzetekben szerezhetnek gyakorlatot. A szakértők továbbá segítenek felkészülni a téli, megváltozott időjárási körülmények közötti vezetésre is.

Az esemény fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos.

A kétórás képzésen az első 90 regisztráló vehet részt három csoportra bontva.

A gyakorlati helyszíneken az instruktorok segítségével többek között szlalomozást, vészfékezést, valamint lejtőn és hegymenetben való közlekedést gyakorolhatnak a sofőrök. Emellett a hátsó durrdefekt és a megcsúszás kivédését is el lehet sajátítani a rántópados tesztpályán.

A tréningen az autósok kiismerhetik gépjárművük viselkedését különböző vészhelyzetekben. Ettől függetlenül a feladatok teljesítésekor szerzett tapasztalatok mindegyike hasznosítható a hétköznapi közlekedésben is.

Az eseményre a szervezet honlapján lehet jelentkezni. A részvétel feltétele a megfelelő nyilatkozatok kitöltése, a járvánnyal kapcsolatos védekezési előírások betartása, valamint az érvényes műszaki engedéllyel rendelkező saját gépjármű és a vezetői engedély. A képzésre kizárólag személygépjárművel lehet érkezni.

A kormány a közúti közlekedésbiztonság javításán, az autós balesetek számának radikális csökkentésén dolgozik. A cél az, hogy tíz éven belül a felére csökkenjen a közúti halálesetek száma, harminc év múlva pedig már egyetlen magyar se veszítse életét az utakon.

Az elmúlt évtizedben évente mintegy 600 haláleset történt közúti balesetek miatt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által alapított, a tárca 100 százalékos tulajdonában lévő HUMDA számára kiemelten fontos a közlekedésbiztonság színvonalának növelése, valamint a hazai közlekedéskultúra fejlesztése. Ehhez kapcsolódóan a szervezet Road Safety – a biztonság az első elnevezésű országjáró programsorozata jelenleg is zajlik.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!