Környezetvédelem

2021.10.13. 08:35

Csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását a Coca-Cola

Ahol a problémát nem lehet teljesen megszüntetni, ott a vállalat más klímavédelmi intézkedéseket célzó beruházással mérsékli a kibocsátást.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vállalást tett a Coca-Cola HBC AG, azt ígérték, 2040-ig a teljes értéklánc karbonsemlegessé válik. Ennek értelmében 2030-ig 25 százalékkal, a következő évtizedben pedig további 50 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok közvetlen és közvetett kibocsátását a teljes értékláncon belül.

Mivel a vállalatcsoport teljes értékláncában a kibocsátások 90 százaléka harmadik féltől származik, ezért a Coca-Cola HBC kibővíti beszállítóival kötött partnerségi egyezményeit. Így az együttműködő partnerek is a lehető legnagyobb mértékben hozzájárulhatnak a klímacélok eléréséhez.

A célkitűzések elérése érdekében 2025-ig 250 millió eurót fektetnek be olyan kezdeményezésekbe, amelyeknek köszönhetően jelentősen kevesebb üvegházhatású gázt bocsátanak majd ki a vállalat működésével.

A vállalatnál az energiahatékonyság folyamatos javításával és innovációkkal, többek között 100 százalékban megújuló villamos energiára és alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrásokra való átállással csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást a közvetlen működésben. Befektetnek továbbá a csomagolások körforgását támogató technológiákba, amelyek jelentősen csökkentik az ezzel járó szén-dioxid kibocsátást.

A vállalás az újrahasznosított PET mennyiségének növelésével, a csomagolásmentes és újratölthető csomagolási alternatívák bevezetésével, valamint a műanyag alapanyag másodlagos csomagolásokból történő eltávolításával valósulhat meg.

A tervek között szerepel, hogy a Coca-Cola energiatakarékos és környezetbarát hűtőberendezéseket biztosít vevőpartnereinek és csökkenti a mezőgazdasági alapanyagokból származó üvegházhatású gázok kibocsátását. A Zöld flotta elnevezésű program bevezetésével pedig alacsony vagy zéró szén-dioxid-kibocsátású alternatívákra váltanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!