Vadászati világkiállítás

2021.10.02. 16:40

Már több mint 780 ezren látogattak ki a rendezvénysorozatra

Az érdeklődés egyre csak fokozódik a különleges programok iránt.

Budapest, 2021. október 2. Látogatók érkeznek az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra a budapesti Hungexpón 2021. október 2-án.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Már több mint 780 ezren látogattak ki az október 14-ig tartó „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás rendezvénysorozatára, és az érdeklődés egyre csak fokozódik a különleges programok iránt – közölte a világkiállítás sajtóirodája.

A szombati programokról ismertették: a FeHoVa PLUSZ kereskedelmi kiállításnak már az első két napját is rendkívüli érdeklődés kísérte, a vadászok éves seregszemléjeként ismert kapcsolódó rendezvényből pedig még hátra van két nap a HUNGEXPO E pavilonjában. A Kincsem Parkban szombaton 11.30-tól a Történelmi Lovas Egyesület látványos bemutatóját, majd agarász-, solymász-, elöltöltő fegyveres- és vadászíjász-bemutatót tekinthettek meg az érdeklődők.

A D pavilon színpadán 11.30-tól a topolyai Cirkalom Táncegyüttes előadásával kezdődött a Délvidéki Nap szombaton. Ezután Kelemen Zsolt és bandája Agarász csárdás című előadása, majd a Szelence Énekegyüttes és a magyarkanizsai táncosok programja szórakoztatta a látogatókat.

A kutyás mesterkurzus is folytatódott a D pavilonban: 10.30-tól a retrievereké, 14 órától a német vizsláké volt a színpad. A Vadász talk show vendége 15.30-tól Hidvégi Béla Conklin-díjas világvadász, a Safari Club International magyarországi chapterének alapítója volt. 16 órától a színpadon megjelennek a magyar vadásztörténelem legjelentősebb alakjai, továbbá Sissi hercegnő és Madame de Pompadour is, ezt követően pedig a vadászdivat szerelmesei egy divatbemutatót láthatnak. A napot a Hungarikum Gálakoncert fellépői zárják 17 órától.

A sajtóiroda felhívja a figyelmet arra, hogy parádés programmal vette kezdetét 12 órakor a Hősök terén az ország elsőszámú történelmi hangulatú lovasversenye, a Nemzeti Vágta, amely a világkiállítás egyik kísérőeseménye. A sportprogramokon felül számos magyar kulturális, turisztikai, gasztronómiai és történelmi hagyomány is megelevenedik az Andrássy úti Vágtakorzón. Kaposmérőn, a híres Kassai-völgyben szombaton nyílt napot tartanak történelmi, honfoglaláskori lovas bemutatóval és interaktív foglalkozással. A kaszói vadasparkban egész hétvégén zajlik majd a Nemzetközi Véreb Fővizsga. Mindkét helyszín meglátogatásához előzetes bejelentkezés szükséges.

A szombati programokról további információk a https://onewithnature2021.org linken elérhetőek. A közlemény szerint pénteken, a világkiállítás hetedik napján közel 30 ezer látogatója volt a HUNGEXPO-nak, ezzel a központi helyszínt már több mint 125 ezer ember látogatta meg. Hozzátették: a Fátyol Iskolaprogram keretében az első héten több mint 16 ezer diákot látott vendégül a világkiállítás.

Borítókép: Látogatók érkeznek az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra a budapesti Hungexpón 2021. október 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!