Esélyteremtés

2021.11.23. 14:25

30 éve segíti a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet (videók)

A szervezet munkáját az ünnepek közeledtével számos formában támogathatják azok, akik szintén segíteni szeretnének a bajba jutottakon.

Online videósorozatban mutatja be a segítségnyújtás mindennapjait az Ökumenikus Segélyszervezet. A Segítség 30x365 című kisfilmekhez a legnehezebb terepre is elkísérték a kamerák a segítőket.

Hogyan néz ki a munkatársak szemszögéből a segítségnyújtás? Mi mindent kell tenni addig, amíg a segítség elér egy rászorulóhoz? Mi történik az intézmények hétköznapjaiban?

A szervezet fennállásának 30 éves jubileuma apropóján videósorozat mutatja be az Ökumenikus Segélyszervezet mindennapi munkáját.

A 3-4 perces kisfilmekben helyi munkatársak kalauzolják el a nézőket Miskolctól Kaposvárig, Kastélyosdombótól Olaszliszkáig, vagy éppen Soprontól Gyuláig.

Az idén 30 éve alapított Ökumenikus Segélyszervezet az év 365 napján segíti a hazai rászorulókat országos intézményhálózatán keresztül, az összefogás erejével. A családok átmeneti otthonai, a biztos kezdet gyerekházak, valamint a hajléktalanokat, illetve szenvedélybetegeket támogató intézményei mellett tanodát működtet, több régióban pedig jelenléti pontokon keresztül nyújt segítséget. Ellátottjai mellett az intézményeinek környezetében élő nehéz sorsú családok, gyermekek és idősek számára is nyitott közösségi pontokon fejlesztő, felzárkóztató és élményprogramokat szervez, Országos Segélyközpontjában pedig évente több tízezer kérésre reagálva segítenek a munkatársak.

A videókkal megszólítják az adományozókat

Karácsony közeledtével évről évre jelentős figyelmet kapnak az ünnepi segélyakciók és jótékonysági kezdeményezések. Az online megtekinthető videók pedig a hétköznapokba is több betekintést adnak az adományozóknak és az érdeklődőknek, hiszen segélyszervezet célkitűzései messze túlmutatnak az ünnepi jótékonyságon.

A szervezet jelmondata szerint ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!

A szervezet hangsúlyozza, az általunk meghirdetett ünnepi összefogás nem egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből – emelte ki Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonaiban pedig családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez.

Kiemelt célkitűzés az esélyteremtés, illetve az, hogy a járványhelyzet miatt különösen is nehéz helyzetbe került rászoruló családoknak kínáljanak esélyt a felzárkózásra, valamint a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. A segélyszervezet adventi adománygyűjtése már elindult, a 1353-as adományvonalon és a szervezet honlapján várják már az adományokat. Az adományvonalon hívásonként, illetve minden SMS után 250 forint jut el a rászorulókhoz. Ezenkívül a bankkártyával a honlapon keresztül, illetve csekken a 11705008-20464565 bankszámlán keresztül is lehet adományozni.

A segélyszervezet Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontján önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól.

A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a szervezet munkájával, az adományboltban pedig a segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni. Ezenkívül az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a rászorulókat. Továbbá a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adomány is segítséget jelent a bajba jutottak számára.

November 26-tól az Erkel Színház előtt az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat. Önkéntesként pedig az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az [email protected] e-mail címen keresztül, akik szívesen segítik adománygyűjtést.

A szervezet munkájával kapcsolatos további videók megtekinthetőek a szervezet Youtube-csatornáján.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!