Legnagyobb zenei sztárok

2021.11.17. 08:45

Indul a licitálás Eric Clapton és Elvis Presley gitárjaira

Többek között Madonna, Amy Winehouse és Katy Perry gardróbjának néhány darabját is meg lehet majd venni.

English singer-songwriter and guitarist Eric Clapton performs at Royal Albert Hall, London, England, UK on Thursday 14th May 2015. (Photo by Justin Ng / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: NurPhoto via AFP

Fotó: Justin Ng

A világ legnagyobb zenei sztárjai, köztük Eric Clapton, Elvis Presley és Madonna relikviáiból rendeznek árverést pénteken és szombaton New Yorkban.

A Julien's Aukciósház által szervezett árverés fénypontja Eric Clapton egy akusztikus gitárja lesz, amin egy londoni koncerten játszott 1970-ben. A Martin gitár értékét 300 és 500 ezer dollár, vagyis 96 és 128 millió forint közé becsülték.

A kétnapos árverésen, amit a New York-i Hard Rock Caféban és online rendeznek meg, Elvis Presley egy gitárjára szintén lehet licitálni, amit a több filmjét rendező Norman Taurognak ajándékozott. A hangszer 90 ezer dollárt, vagyis 29 millió forintot is érhet egy gyűjtőnek az aukciósház szerint.

A kikiáltási tételek között lesz Madonna Evita című musicalfilmben viselt ruhája, amit 12 ezer dollárra, vagyis 3,8 millió forintra becsültek. Emellett Amy Winehouse és Katy Perry gardróbjának néhány darabját is meg lehet majd venni.

A Nirvana rockegyüttes és énekese, Kurt Cobain relikviáiból is vásárolhatnak a rajongók az árverésen. Eladó például Cobain egy kamaszkori fotója és számos koncertjegy is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!