harmadik alkalommal

2021.11.13. 17:00

Plüsshódok vásárlásával lehet támogatni a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát

Az eladott hódok után összegyűlt adomány a gyógyuló gyermekek rehabilitációját segíti majd.

Budapest, 2013. február 4. Orvosok és ápolók ultrahangos vizsgálatot végeznek egy beteg gyermeken a Tűzoltó utcai Gyermekklinika felújított intenzív osztályán 2013. február 4-én.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Harmadszor szervez karácsonyi gyűjtést novembertől az Auchan áruházlánc, amely egy plüsshód eladásával ötszáz forinttal támogatja a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját.

Az eladott hódok után összegyűlt adomány a gyógyuló gyermekek rehabilitációját segíti majd – közölte az áruházlánc kommunikációjával foglalkozó cég.

Mint írják, az előző években a korábbi támogatásokból a gyermekklinika nagyértékű, több tízmillió forintos orvosi eszközöket tudott vásárolni, ez alkalommal pedig a gyógyulás lelki oldalát szeretnék segíteni.

A gyűjtéssel az egészségügyben dolgozók járványhelyzetben nyújtott teljesítménye előtt is tisztelegnek.

A tájékoztató idézi Kovács Gábort, a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatóját, aki hangsúlyozta: kollégáival együtt nap mint nap igyekeznek megkönnyíteni a beteg gyermekek kórházi tartózkodását. „Ezért is szeretnénk intézményünk udvarán egy olyan játszóteret felépíteni, amely kialakításával jótékonyan hozzájárul a gyermekek fizikai és mentális egészségének fejlesztéséhez” – fogalmazott.

Borítókép: Orvosok és ápolók ultrahangos vizsgálatot végeznek egy beteg gyermeken a Tűzoltó utcai Gyermekklinika felújított intenzív osztályán 2013. február 4-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!