Jubileumi kiadás

2021.11.08. 17:25

Újra a bélyegeken a rászorulókat segítő Ökumenikus Segélyszervezet!

A jubileumi borítékon olvasható a szervezet jelmondata is: Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Újra forgalomba hozott bélyeggel köszönti a Magyar Posta az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezetet. A postán a 25 éves évfordulóra készített különleges dombornyomásos alkalmi bélyeget kezdték el ismét árusítani, ezzel tisztelegnek az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenysége előtt.

A különlegesség október végétől kapható a nagyobb postákon, valamint a Filapostán, illetve megrendelhető a Magyar Posta internetes honlapján is. A bélyegképen a segélyszervezet logója látható, amelyet dombornyomás tesz különlegesség.

A bélyeg 2016-ban Kara György grafikusművész tervei alapján, az ANY Biztonsági Nyomdában készült, névértéke 145 forint.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója szerint eltökéltség és odaadás jellemzi az Ökumenikus Segélyszervezet 3 évtizedes karitatív tevékenységét. A Magyar Posta pedig hosszú évek óta örömmel működik együtt az Ökumenikus Segélyszervezettel. A társaság a segélyszervezet akcióinak logisztikai partnere, emellett közvetlenül támogatja az adománygyűjtéseit azzal, hogy a nagyobb forgalmú postákon bárki adakozhat az ott elhelyezett gyűjtőládákba. Ennek keretében 2020-ban mintegy 9 millió forint adomány gyűlt össze.

A vezérigazgató a 30. évforduló alkalmából azt kívánja a szervezetnek, hogy minél több válhasson valóra a jövőben is a jubileumi borítékon olvasható jelmondatból: Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek!

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte, az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete, amelyet 1991-ben a hazai történelmi protestáns és ortodox egyházak alapították, hogy az egyházak kinyújtott karjaként professzionális segítséget nyújthasson a rászorulóknak.

Az alapítók összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a bajbajutottakat és nélkülözőket.

Az Ökumenikus Segélyszervezet három évtizedes története bizonyítja, micsoda erő van abban, amikor különböző közösségekből érkező emberek, vállalati és civil partnerek küzdenek egy közös célért. Erre az összefogás erejével segítő közösségre utalnak az alapítás 30. évfordulója alkalmából kiadott jubileumi bélyegen is látható logóban a koncentrikus körök részletei, amelyek egyúttal egy kinyújtott kezet és angyalt is formálnak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az elmúlt három évtizedben 44 országban hajtott végre segélyprogramokat
Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Az Ökumenikus Segélyszervezet nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a nemzetközi közösség részeként.

A szervezet országos intézményhálózatának és családok ezreit elérő segélyprogramjainak kiemelt célja, hogy ne csak gyorssegélyt, de kitörési pontokat is kínáljanak a szegénységből mindazok számára, akik maguk is készek tenni a felzárkózásért.

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkájáról bővebben a szervezet honlapján lehet olvasni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!