Koronavírus

2021.12.06. 15:05

Elkapták a koronavírust az állatkerti vízilovak

A vízilovak területét lezárták, gondozóik, akiknek a tesztje negatív lett, maszkot és kesztyűt viselnek, illetve fertőtlenítik a bakancsukat.

A BBC hírportálja szerint koronavírusos az antwerpeni állatkert két vízilova. Az állatok jól vannak, csak az orruk folyik, jelenleg karanténban vannak. Nem tudni, hogyan kapta el a 14 éves Imani és a 41 éves Hermien a betegséget.

A vízilovak orra általában nedves, de a gondozóknak feltűnt a váladékürülés, ezért tesztelték az állatokat.

Az állatkertben érvényes korlátozásokat megszigorították addig, amíg Imani és Hermien tesztje negatív nem lesz. A vízilovak területét lezárták, gondozóik, akiknek a tesztje negatív lett, maszkot és kesztyűt viselnek, illetve fertőtlenítik a cipőiket, mielőtt bármilyen kapcsolatba kerülnének az állatokkal.

Úgy tudom, ez az első feljegyzett fertőzés ennél a fajnál. A vírus világszerte többnyire csak majmoknál és macskaféléknél jelentkezett – mondta Francis Vercammen, az antwerpeni intézmény állatorvosa.

Nemrég Kanadában fedeztek fel 3 koronavírussal fertőzött vad szarvast, ez az első ilyen eset az ország vadvilágában. A korlátozott mennyiségű tesztelés miatt azonban nem lehet tudni, valójában mennyire terjedt el a koronavírus a vadon élő állatoknál.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!